ESNAF ?GERİ ADIM? BEKLİYOR

ESNAF ?GERİ ADIM? BEKLİYOR

Gaziantep Caddesi Pazar sokakta faaliyet gösteren esnaflar beklemede. Geçen hafta  Zabıtanın bıraktığı ?masaları kaldırın?  tebligatına göre süre 25 Kasım?da dolacak.Ancak esnaflar tepkili ve belediye başkanının geri adım atmasını bekliyor.

Gaziantep caddesinde yıllardır faaliyet gösteren lokanta, kahvehane ve çay ocağı esnaflarına geçtiğimiz hafta zabıta tarafından tebligat bırakıldığını ve esnafların dükkân önündeki masalarını 25 Kasıma kadar kaldırmalarının istendiğini ekranlara taşımıştık.


ESNAF ?GERİ ADIM? BEKLİYOR paylaşan: duzcetv

 

Zabıta ekiplerinin bıraktığı ve uyulmazsa esnaflara ceza yazılacağına dair uyarının bulunduğu Tebligatta, ?Kaldırımlar 5326 sayılı kabahatler kanununa göre yayaların kullanımına tahsisli alan olup işgal edilmesi yasaktır. Bu nedenle işyerinizin önünde bulunan masa ve sandalyeleri 25 Kasım 2014 tarihine kadar kaldırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde 5326 sayılı kabahatler kanunun 38. maddesi gereği hakkınızda yasal işlem yapılacaktır.? İfadelerine yer verilmişti.

Tebligatı alan esnaflar şaşkınlıklarını dile getirirken, bu uygulamanın işlerini kötü yönde etkileyeceğini düşünen esnaflar, mağdur olacaklarını söylemiş, masaları kaldırmaları halinde işlerinin hepten azalacağını ifade etmişlerdi.

Tebligatta yazan sürenin dolmasına 3 gün kalırken, sokak esnafı belediye başkanının geri adım atacağından yana umutlu. Gaziantep caddesindeki esnaflardan biri olan Vedat Akçabat, belediye başkanına oy verdikleri zaman kendilerinin burada olduğunu söylerken, bu uygulama başlarsa oylarının boşa gitmiş olacağını ifade etti.

Akçabat, ?Benim bildiğim kadarıyla, odalar belediye başkanından randevu istemiş kısa bir görüşme olmuş. Ancak başkan geri adım atmamakta kararlıymış.Başkan oy isterken de biz buradaydık. Ancak esnafın bu kadar önemli bir noktasında eğer bize yardımcı olmayacaksa bizim verdiğimiz oylar boşa gitti.Biz halka hizmet ediyoruz.bu masaları kendi zevkimiz için değil halkımız istediği için koyuyoruz.Sayın başkana oy veren halk dışarıda oturmak istediği için biz bunları koyuyoruz.Amme hizmeti yapıyoruz.İnşalah anlaşmaya varılır.? Dedi.

Hasan Arslan ise, Lokantacılar odasının başkanla görüşme talebinde bulunduğunu söylerken, bu yaptırımın esnafı büyük sıkıntıya sokacağını savundu.

Arslan, ?Oda başkanımız başkan yardımcısı ile görüşmüş. Biz ciddi bir sıkıntı yaşarız.Belediye başkanımızın bu kararı gözden geçirmesi gerekir.neye dayanarak bu karar alındı bilmiyoruz ama,böyle bir yaptırım olursa bu sıkıntıyı nasıl aşarız bilmiyoruz.Odamız bununla ilgi bir çalışma yaptı,belediye başkanımızın da gerekli ilgiyi göstereceğinden şüphemiz yok.?şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.