ENGELLİLER MESLEK ÖĞRENİYOR

ENGELLİLER MESLEK ÖĞRENİYOR

3 Aralık Dünya engelliler günü. Ancak engelliler sadece 3 Aralıkta değil her zaman toplumun ferdi olmak istiyor. Bazı engelliler ise topluma kazandırılma yolunda terzilikten marangozluğa kadar birçok iş kolunu atölye ortamında öğrenerek hayata hazırlanıyor. Onların tek isteği ise staj yapabilecekleri bir kurum ve toplumun önyargılarını atması.


ENGELLİLER MESLEK ÖĞRENİYOR paylaşan: duzcetv

Düzce?de 2012 yılında eğitim öğretime başlayan Özel eğitim mesleki eğitim merkezi, engelli öğrencilere meslek kazandıran ve hayata hazırlayan bir kurum. 1402?den fazla özel eğitim öğrencisine kültür derslerinden meslek derslerine kadar geniş bir alanda eğitim veriyor. Okulda eğitim alan öğrenciler ise atölyeleri daha çok seviyor. Çünkü bir meslek edinebilecekleri, yeni bilgiler öğrenip bunları teoriye dökebilecekleri tek yer atölyeler. Terzilik atölyesinde elbise dikiminden nakış işlemeye kadar birçok beceri ve bilgi alan öğrenciler, ayrıca el becerilerini de geliştiriyorlar.

İnşaat atölyesinde eğitim gören öğrenciler ise fayans kesimi, harç yapma, sıva yapma, inşaat malzemelerini öğrenme ve kullanma gibi pratiğe dayalı eğitim alıyorlar.

Marangoz atölyesinde ise engelli öğrenciler; kaplama yapma, ahşap kesme, marangoz aletlerini kullanma eğitimleri alarak bunların pratik olarak hayata geçirmeye çalışıyorlar.

Dikiş atölyesinde el becerilerini geliştiren öğrenciler, durumlarından oldukça memnun görünürken,kursların kendilerine çok fayda sağladığını da ifade ediyorlar.

Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Zelyurt, engelli öğrenciler için tasarlanan kafe projesinin önümüzdeki gülerde hayata geçeceğini söyledi.

Zelyurt, ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle toplumda olumlu bakış açısı oluşturmak adına bir resim sergisi gerçekleştirdik.Okulumuzda çocuklarımız başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Onlar da diğer çocukların yapabildiklerini yapıyor.özel eğitim aslında toplumun tümünü ilgilendiren sistem.Biz çocuklarımızın hayata aktif olarak atılmaları,üretken birer birey olmaları için tasarladığımız bir kafe projemiz var.Belediye başkanımıza da sunduk.Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.? Dedi.

Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi,3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Krem Park AVM?de sergi açtı. Özel öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergi ilgi ve beğeni gördü.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.