UYUŞTURUCU BELASINA KARŞI MÜCADELE

UYUŞTURUCU BELASINA KARŞI MÜCADELE

Düzce?de son aylarda korkutucu boyutlara ulaşan madde bağımlılığı ile ilgili valilikte kurum temsilcileri bir araya geldi. Vali Su, ailelere ?çocuklarınızı takip edin? uyarısında bulunurken,metruk binaların hassasiyetle incelendiğini söyledi, eğitim faaliyetlerine ağırlık verildiğini belirtti.


UYUŞTURUCU BELASINA KARŞI MÜCADELE paylaşan: duzcetv

Düzce?de uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri kapsamında kurumların daha etkin, verimli rol üstlenmeleri amacıyla yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Vali Ali İhsan Su başkanlığında, ?Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele Toplantısı? gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanlığı, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Mücadelede ebeveynlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Su "Çocuklarınızı takip edin" uyarısında bulundu. Hükümetin uyuşturucu kullanımını önlemek maksadıyla çeşitli tedbirler aldığını kaydeden Su, 2014 yılı içinde yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı ile ilgili rakamsal  bilgiler verdi.

Vali Su, ?Güvenlik kuvvetleriyle yapılan çalışmalarda çok önemli başarılar elde ettik. Emniyet ve Jandarma birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda toplam olarak 196 kg esrar, 6 bin 894 kök kenevir, bin 400 adet extacy, bin 731 gram bonzai, 185 kilo eroin ele geçirilmiştir.? Dedi.

Bağımlı olan gençlerin uğrak mekanı haline gelen  Metruk binaların incelenmesi konusunda hassasiyet gösterildiğinin altını çizen Su, yapılan 11 bin 32 denetimde, 252 şahsın incelemeden geçirildiğini, 66 şahısla ilgili ise işlem başlatıldığını vurguladı.

Uyuşturucu kullanımının engellenmesinde eğitimin önemine dikkat çeken Su,  okullarda, camilerde, mahallelerde eğitim faaliyetlerine ağırlık verildiğini ifade ederek ?4 bin 74 öğrenci, 720 anne babayla temas kurularak bilgilendirmeler sağlandı? dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede ebeveynlere büyük görevler düştüğüne işaret eden Ali İhsan Su şöyle konuştu:

?Tüm velilere ulaşarak onların bilgilendirilmesini sağlayacağız, fabrikalarda vatandaşlarımızla görüşeceğiz, sağlıkla ilgili, müftülükle ilgili yapılan çalışmaları takip edeceğiz. Yetişecek neslimizin sağlıklı yetişmesi ve onların kötü alışkanlıklardan uzak durması için elimizden geleni yapacağız. Ancak bu konuda özellikle anne ve babalara çok büyük görev düşüyor. Evlatlarının kimlerle arkadaşlık ettiklerine ve nerelerde takıldıkları hususunda takip etmeliler.?

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.