BAŞBAKAN AÇIKLADI

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan'daki kanlı okul saldırısı nedeniyle Türkiye'de bir günlük yas ilan edildiğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan Peşaver'deki bir okula Taliban tarafından düzenlenen baskında 148 öğrenci ile öğretmenin öldürülmesi nedeniyle  Türkiye'de 1 günlük "milli yas" ilan edileceğini bildirdi.

Peşaver'de dün sabah saatlerinde askerin yönettiği, asker ve sivil memurların çocuklarının bulunduğu okula düzenlenen saldırıda 148 öğrenci ve öğretmen hayatını kaybetmişti.


BAŞBAKAN AÇIKLADI paylaşan: duzcetv

 

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının, bazı öğrencilerin de rehin alındığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

"Kardeş Pakistan'ın huzur ve güvenliği ile iç istikrarını bozmayı hedefleyen söz konusu terör eylemini şiddetle kınıyoruz" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırıya karşı başlatılan operasyonların başarıyla sonuçlanarak, rehin alınan tüm öğrencilerin sağ salim kurtarılmaları en büyük temennimizdir. Türkiye, kardeş Pakistan'ın terörizmle mücadelesine desteğini, Pakistan hükümeti ve halkıyla dayanışmasını kararlılıkla sürdürecektir."

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.