VELİLERLE ÖĞRENCİLER PANELDE BULUŞTU

VELİLERLE  ÖĞRENCİLER  PANELDE BULUŞTU

Mustafa Kemal Ortaokulu 8.sınıf öğrencileriyle velileri aynı panelde buluştular. ?Başarıya giden yolda; veli olarak çocuklardan,çocuk olarak velilerden beklentilerimiz? konulu bu panel sınıflarda yapıldı.Paneli, rehber öğretmen  Zeki Bilgili yönetti. Panelist olarak sınıf rehber öğretmenleri tarafından seçilen veliler ve öğrenciler katıldı.

Mustafa Kemal Ortaokulu?nda aynı hedefleri olan  veli ve öğrencilerin bir birlerinden beklentileri panellerde tartışıldı. Panellerin sonucunda, başarıya giden yolda  azıklarını tekrar kontrol etme ve düzenleme ihtiyaçları olduğu anlaşıldı.Veli ve öğrencilerin aralarında iletişim engelleri olduğunun farkına varıldı.Panellerin bu iletişim engellerin ortadan kaldırılması anlamında önemli bir etkisi olacağı görüldü.

Paneller sonucunda velililerin ve öğrencilerin Başarıya Giden Yolda  bir birinden beklentilerini inceleyen rehber öğretmen  Zeki Bilgili ,Velilerin Başarıya Giden Yolda  çocuklarından beklentilerini açıkladı.

Bilgili, ?Velilerin beklentileri, sınıfta dersleri  dikkatle dinlemeleri,anlamadıkları yerleri öğretmenlerine sormaları,işledikleri konuları akşam evde tekrar etmeleri,ödevlerini düzenli yapmalarını,hedefleri olmalarını,planlı ve programlı olmalarını,kitap okumalarını,kötü arkadaşların edinmemelerin,kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını,tv.interne,telefon ve tabletlerde çok zaman harcamamaları,okuldan kaçmamaları,dürüst olmalarını,herkese karşı saygılı olmalarını,öğretmenlerini sevmelerini,kahvaltı yapmalarını,uykularına dikkat etmelerini,TEOG sınavına hazırlık soruları çözmeleri,kendileriyle her şeylerini paylaşmalarını,sınıflarda guruplaşmamalarını,kendilerine de evde yardım etmelerini ,paralarını boş yere harcamamalarını ve en önemlisi ise iyi insan olmaları? dedi..

Bilgili, Öğrencilerin başarıya giden yolda ailelerinden beklentilerini de, ?Kendilerini kimseyle kıyas etmemelerini,düşük not aldığımızda kızıp hakaret etmemelerini, Arkadaşlarıyla  gezmelerine  izin vermelerini,sınavları çok abartıp morallerini bozmamalarını,şartlı sevmemelerini,tv,interne ve telefona  izin vermelerini,saçlarına   ve giysilerine karışmamalarını,emredici şekilde konuşmamalarını,her konuda kendilerine  güven duymalarını, ,çocuk gibi davranmamalarını,büyüdüklerinin  farkın varmalarını,kendi yanlarında anne-babaların  aralarında kavga ve tartışmamalarını, kaldıramayacakları sorululuklar vermemelerini, hep ders çalış dememelerini,çok yüksek başarı beklentisinde olmamaları,kendilerine yeterince dinlenme imkanı verilmesi,çalışma ortamın hazırlanması,planını aksatacak davranışlardan kaçınmaları,sportif etkinliklere katılmalarına izin  vermelerini ,sanatsal etkinlikler katılmalarına izin vermelerini,kararlarına  saygı duyulmalarını,fiziksel ve psikolojik ceza vermemeleri,başkaları yanında notlar yüzünde rencide edilmemeleri,?okuyamazsan sanayiye ,okumazsan liseden sonra  kocaya veririm? diyerek tehdit etmemeleri,ne önemlisi kitap okuma ve diğer konularda kendilerine  örnek olmaları.? Şeklinde açıkladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.