TOKİ?NİN BU DÜZCE?YE KAÇINCI ?.

TOKİ?NİN BU DÜZCE?YE KAÇINCI ?.

Geçmiş dönemlerde devlet hastanesi inşaatında yaşanan sıkıntılar bu kez kentsel dönüşüm alanında baş gösterdi. İşçiler taşeronun parayı alıp kaçtığını iddia ederken, 1,5 aydır maaş alamadıklarını söylediler, inşaat alanında yaşadıkları yerde ise çağ dışı  uygulamadan şikayet ettiler.

Düzce Belediyesi ile TOKİ iş birliği ile kentsel dönüşüm kapsamında bir süre önce Camikebir Mahallesi'nde yapımına başlanan 198 konut projesinin inşaatında çalışan işçiler 1,5 aydır maaş alamadıkları ve çalışma koşullarının kötü olduğu iddiasıyla eylem yapıyorlar.


TOKİNİN BU DÜZCEYE KAÇINCI paylaşan: duzcetv

Yaklaşık 30 işçi bugün sabah saatlerinde inşaatın şantiye şefliği önünde toplandı. Yüklenici firmanın işi verdiği taşeron firmanın paraları alıp kaçtığını iddia eden işçiler, evlerine para gönderememekten şikayetçiler.

İşçilerden biri tepkisini, ?1,5 aydır para alamıyoruz.Taşeron 600 lira parayı almış kaçmış.Şu anda bekliyoruz.Halledeceğiz diyorlar halletmiyorlar.Yetkililer ne zaman garibanın yanında olmuş.Bir şey desek suç oluyor.Olan garibana oluyor.Şimdi diyecek kameraya konuşmuşsun paranı vermiyoruz. 200 işçi var burada evlerimize para gönderemiyoruz.Böyle bir adalet var mı?? şeklinde dile getirirken, işçilerin kaldığı camideki ortam ise içler acısı halde.

İşçilerin yattıkları soğuk odalar,?burada insan yaşar mı dedirtecek cinsten. Gündüz inşaatta çalışarak, geceleri ilkel bir ortamda kalarak memleketlerindeki ailelerine para yollama derdinde olan işçiler, bir an önce paralarını almak istiyorlar. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.