AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU

AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU

2015 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısının bugün yapılan dokuzuncu Turunda Spor Genel Müdürlüğü ve Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına Düzce Milletvekili Osman Çakır konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi?nde 2015 Mali Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ederken, bugün görüşülen Spor Genel Müdürlüğü ve Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bütçesi üzerinde Düzce Milletvekili Osman Çakır söz aldı.


ÇAKIR AK PARTİ GRUBU ADINA KONUŞTU paylaşan: duzcetv

 

Çakır konuşmasına ? Biz, yanmış ve haşlanmış ellerimiz, nokta nokta iğnelenmiş parmaklarımız, içine kan oturmuş tırnaklarımızla bir şekillendirme işine çalışıyoruz. Şekillendirmeye çalıştığımız bütün bir gençliktir. İsmi Anadolu gençliğidir.? Sözleri ile başlarken, Anadolu'nun saf çocuğunun artık uyandığını söyledi ve, ? Masum Anadolu genci gitti, dik duran Anadolu geldi. Hikmete özenen, teknikle bezenen Anadolu gençliği "Artık yeter"dedi.? Dedi.

170'in üzerinde üniversite açıldığını, 2023'te 250 üniversite hedeflendiğini söyleyen Çakır, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun 16 Ağustos 1961 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

Kurumun görevlerini, yükseköğrenim öğrencilerine barınma hizmeti vermek, öğrencilerine burs, öğrenim kredisi ve beslenme yardımı yaparak nakdi destekte bulunmak, kurum yurtlarında barınan öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak olarak sıralayan Çakır, kurum bütçesi ve burs konularında rakamsal veriler sundu.

Çakır, ?Kurum, yükseköğrenime devam eden öğrencilerin çağın gereklerine uygun, modern ortamlarda, huzur ve güven içerisinde yurtlarda barındırılmasının yanı sıra uygun fiyatla, sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri için gerekli olan her türlü hizmeti yerine getirmektedir. Burada bir şeyi de tashih etmek istiyorum; sabah kahvaltısında 2 lira 20 kuruş değil 2 lira 30 kuruş, akşamları da 4 lira 50 kuruş değil 5 lira ödenek olarak çocuklara verilmektedir.? Dedi.

 

Ayrıca Çakır, 1961 yılında 3 il 18 yurt varken, 2014 yılında 81 il, 149 ilçede 391 yurt ve 355 bin 890 öğrencinin barınmasının sağlandığını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.