TARIMSAL ALANDA YATIRIM YAPACAKLARA YENİ BİR ŞANS

TARIMSAL ALANDA YATIRIM YAPACAKLARA YENİ BİR ŞANS

 Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, tarımsal alanda yatırım yapacaklara beni bir şans doğduğunu söyledi

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ değişikliği 20 Aralık 2014 tarih ve 29211 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


 

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, tebliğde kısmen değişiklik yapıldığını ve müracaat süresinin 23 Ocak 2015 tarihine kadar uzatıldığını, başvurularda ise kiralamaların da önünün açıldığını söyledi.


İl Müdürü Kabaoğlu, yapılan değişiklik sonunda bu kapsamda destek verilecek yatırım konularını şöyle açıkladı; Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama tesisleri için 1 milyon 500 bin TL. Tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 1 milyon 500 bin TL. Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına 500 bin TL. Hayvansal ürün işlenmesi ve paketlenmesi ve depolanmasına 1 milyon 500 bin TL. Su ürünleri işlenmesi ve paketlenmesi ve depolanmasına 1 milyon 500 bin TL. Alternatif enerji kaynağı kullanan yeni seralar için 1 milyon 500 bin TL. Alternatif enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislere 1 milyon 500 bin TL. Çelik silo için 500 bin TL. Soğuk hava deposu için 500 bin TL. Hayvansal gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına 1 milyon TL. Büyükbaş hayvana yönelik sabit yatırım tesisine 750 bin TL. Küçükbaş hayvana yönelik sabit yatırım tesisine 500 bin TL. Kümes (broiler) hayvanına yönelik sabit yatırım tesisine 500 bin TL. Hindi, Kaz, Ördek Bıldırcın hayvanına yönelik yatırımlara (etçi) 500 bin TL. Kültür balıkçılığına 500 bin TL ve Kültür mantarcılığına 500 bin TL.


İl Müdürü Kabaoğlu, hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların uygulama rehberine uygun olarak bir an önce projelerini hazırlamalarını ve proje başvurusu yapmak üzere veri girişlerini en geç 23 Ocak 2015 tarihi mesai bitimine kadar www.tarim.gov.tr web sayfasından yapmaları gerektiğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.