ALTIN 2014?DE KAZANDIRDI MI?

ALTIN 2014?DE KAZANDIRDI MI?

Altında belirsizlik devam ederken, fiyatlardaki dengesizlikler nedeniyle geçtiğimiz yıl yatırımcısını güldürmedi. Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, 2015 yılından da umutlu olmadığını söyledi., altına yatırım yapmak isteyenleri uyardı.

Yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi altın artık eskisi gibi kazandırmıyor. Altın ülkemizde en çok sevilen yatırım aracı iken, artık eskisi gibi güvenli bir liman olmayışı nedeniyle, geçen yıl yatırımcılarına beklediğini vermedi.

Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, yatırımcıların geçtiğimiz yıl altından kar etmediklerini söylerken, doların yükselmesi ile altının da yükselmiş gibi göründüğünü vurguladı.


ALTIN 2014?DE KAZANDIRMADI paylaşan: duzcetv

 

Sezen, ? Tıpkı 1 sene önce konuştuğum gibi, altının 2014 yılında vatandaşlarımıza, yatırımcılara fazla bir şey kazandırmayacağını, altından kar edemeyeceklerini söylemiştim zaten. 2014 yılı içerisinde altın doların hareketlenmesinden dolayı biraz yükseldi gibi olsa da yatırımcıyı memnun etmedi.Genelde 80 ile 90 TL arasında gezdi.Şu anda külçe altın 89,5 civarlarında yılı kapattı.Bunun tek sebebi doların yükselmesi ile Türkiye?deki onsun daha pahalı olmasıyla altın yükselmiş gibi göründü fakat altında beklenen olmadı bu sene.? Dedi.

2015 yılında da aynı beklentide olduğunu ifade eden Sezen, altında fiyat dalgalanmalarının sebebi olarak büyük finans kuruluşları ve bankaları gösterdi.

Sezen, ?Bizim insanlarımız eski sistemi bekliyor. Eskiden günlük fiyatlar iki katına çıkardı, bir anda yarı fiyatına düşerdi.Cebindeki dolar 1 lirayken 2 lira olurdu.Altın 10 lira iken 20 lira olurdu. Bir anda insanlar yüzde yüz para kazanırlardı.Şimdi artık öyle bir şey beklemesinler. Altını şimdi alalım da yaza üçe beşe satarız diye beklemesinler.Böyle bir şey olmaz. Ancak dolar hareketlenecek, dünyada çok çok önemli olaylar olacak da altın yüzde 10-15 kazandıracak. Bunun sebebi de dünyadaki büyük finans kuruluşları ve bankalardır. Bankalar altın olayını bitirmişlerdir.Fiziki altını bırakıp sanal altın satmaya başladıklarından itibaren, altın prim yapmamaya başlamıştır. Burada olay vatandaş,kuyumcu ve devleti etkiledi.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.