DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ WASHİNGTON’DA

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ WASHİNGTON’DA

 Maryland Üniversitesi Robert H.Smith İş Okulu'nda "Türkiye ile ABD arasında sürdürülebilir bilim köprüsü inşa etmek" vizyonuyla düzenlenen konferansa ABD'de de yaşayan ve Türkiye'den giden 400 Türk-Amerikalı akademisyen, bilim insanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, YÖK Başkanı Prof.Dr.Gökhan Çetinsaya, birçok Üniversite Rektörü ve  DÜ Rektörü Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu da katıldı.

Rektör Prof.Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Üniversitemizin dünden bugüne kattettiği gelişim sürecini ve kazandığımız başarıları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemize gelmeyi düşünen bilim adamlarıyla görüşmeler yürüttü. Sunumun sonunda Rektör TASSA Başkanı Prof.Dr.Haluk Ünal'a Üniversitemiz logolu Çini Tabak hediye etti.   

Türk ve Amerikan bilim insanları arasında dinamik platform ve forum oluşturmayı hedefleyen TASSA 5. yıllık konferansında Türkiye ve ABD arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini artıracak tartışma ve sunumlar yapıldı. Doğa bilimleri sosyal bilimler, mühendislik, sağlık bilimleri, hukuk, eğitim bilimleri ve sanat bilimlerinden çok sayıda katılımcıların yer aldığı panellerde bu bilim alanlarında güncel gelişmeler ve yenilik getirici aktiviteler tartışıldı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.