YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

Kar yağışının bir çok ilde okulları tatil ettirmesinden sonra, Sosyal Medya?da yarıyıl tatilinin (sömestr) ertelenebileceği söylentileri yayılmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medyada yer alan yarı yıl tatilinin bir hafta ertelendiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Sosyal medyada 2014-2015 eğitim öğretim yılında kar yağışı ve olumsuz şartlar sebebiyle tatillerin, okullarda müfredatın ilerleyişine engel olduğu, bu nedenle 23 Ocak'ta başlayacak yarı yıl tatilinin 30 Ocak'a ertelendiği ve Bakan Nabi Avcı'nın "eğitimin aksamaması adına sömestr tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü" şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

Bu tür haberlere itibar edilmemesi istenirken, Bakanlık tarafından daha önce yayınlanan çalışma takvimine uygun olarak tüm eğitim kademelerinde okullar, 23 Ocak Cuma gününden itibaren yarı yıl tatiline girecek. 26 Ocak-6 Şubat'ta da yarı yıl tatili yapılacak. 2. dönem ise 9 Şubat'ta başlayacak, 12 Haziran'da da sona erecek. Yani takvimde bir değişiklik söz konusu değil.

Veliler ve öğrencilerin bu tür haberlere itibar etmemesi de istenirken, yarı yıl tatilinin 30 güne çıkararılacağına ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığı, MEB'in böyle bir çalışmasının bulunmadığı kaydedildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.