KAR EVİNİ YIKTI?

KAR EVİNİ YIKTI?

Geçtiğimiz hafta yağan kar kimilerini evsiz bıraktı. Tıpkı Ağa mahallesindeki Muzaffer Var gibi. Depremden beri yaşadığı barakadan hallice evi kardan göçen çaresiz adam ev enkazının yanına yaptığı barakada yaşam mücadelesi veriyor. Gözleri dolu dolu yaşadığı çaresizliği anlatan Var kendisine uzanacak b,r yardım elini bekliyor.

Düzce?yi etkisi alan karın güzel yüzü dışında, bir de yürek dayanmayan boyutu var. İnsanlar sıcacık yuvalarında karın güzelliğini seyrederken, kimileri ise karın altında yaşam mücadelesi veriyor. Tıpkı Ağ mahallesinde yaşayan Muzaffer Var gibi.

Depremde yaptığı prefabrike evinde tek başına yaşayan 53 yaşındaki Var, geçtiğimiz hafta Cuma günü karın ağırlığını taşıyamayarak çöken evinden canını zor kurtarmış Çöken evle birlikte bütün eşyaları kar altında kalmış,heba olmuş gitmiş.

Muzaffer Var Sosyal yardımlaşmaya başvurmuş, kendisine verilen bin lira ile 2 gün önce tahta almış tek göz bir baraka yapmış.barakanın içinde komşuların verdiği yorganları üst üste koymuş yatacak yer yapmış.

Türkiye dışında zulüm yaşayan herkese el uzatan, kış soğuğunda üşümesinler diye yardım toplayan derneklerin bu görüntü karşısında duyarsız kalmayacağı,yeni Türkiye?ye yakışmayacak bu yaşamlara el uzatacağı düşünülüyor.

4 çocuğunun kendisinden ayrı yaşadığı Muzaffer Var, yürek burkan hikayesini gözleri dolu dolu anlatırken, yaptığı tahta barakada kalamaması halinde tek çare olarak ise camilerde barınmayı düşündüğünü söyledi.

Çaresiz adam, ?Hiçbir gelirim yok. İşletmede 4 saatlik görevim var. Ondan başka iş yapamıyorum. Çoluğumdan çocuğumdan ayrıyım. Yalnız bir insanım. Depremden beri burada kalıyorum. Başka kalacak yerim yok.Yıkıldığında yatağımdaydım, kendimi atmasaydım olduğu gibi üzerime yıkılacaktı. Kafamı sokacak kadar bir yer yapayım dışarıda kalmayayım diye yaptım burayı.?şeklinde konuştu.

Muzaffer Var?ın onca çaresizlik içinde yaptığı tahta barakanın kapısına taktığı Türk bayrağı dikkat çekerken, sobası,eşyası olmayan bir barakada yaşam mücadelesi veren Var, ?Allah?tan başka kimsem yok? derken gelecek bir yardım elini bekliyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.