FİZİBİLİTE VE ÖDENEK TAMAM

FİZİBİLİTE VE ÖDENEK TAMAM

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ilçedeki karla mücadele ve geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından başlayan dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tuna, ilçenin ortasından geçen derenin bir daha sel felaketine neden olmaması için  fizibilite çalışmalarının yapıldığını, ödeneğinin ayrıldığını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta yağan yoğun kar yağışından en çok etkilenen ilçelerden biri de Cumayeri oldu. Halkı mağdur etmemek için belediye ekiplerinin 7-24 çalıştığını söyleyen Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, ilçede sıkıntı yaşanmadığını vurguladı.


FİZİBİLİTE VE ÖDENEK TAMAM paylaşan: duzcetv

 

Tuna, ?Cumayeri?nde kar yağışından dolayı sorun yaşanmadı. Bir ekip çalışması yapıldı.24 sat esaslı çalışıldı.Yollarımızı, okul,hastane,cami önlerindeki karları taşıyarak sürekli açık tuttuk.Böylelikle halkımız da mağduriyet yaşamadı.Özel idare ve köy hizmetlerine gerek duymadan ova köylerimiz zaten biz açtık.Daha yüksek köylerde kar 2,5 metreye ulaştığı için bizim araçlarımız giremedi.Bir kaç gün içinde özel idare girerek yolları açtı.Cenaze ve hata gibi olaylar da yaşanmadığı için sıkıntı meydana gelmedi. Ancak merkezde biz, diyaliz hatalarını tespit edip evlerini önüne kadar giderek yollarını açtık, olası bir durumda sıkıntı yaşanmaması için önlemimizi aldık.?dedi.

Geçtiğimiz aylarda büyük bir sel felaketi yaşayan ilçenin ortasından geçen derenin üzerinde açıklamalarına devam eden Tuna, bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için önlem aldıklarını,derenin ıslah etme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tuna, ?Öncelikle sel felaketine neden olan etkenlerin neler olduğunun tespitini yaptık.Derenin içinde setler vardı. Bu setler selin olmasına en büyük etkiydi. Suyu şişirerek parkların ve işyerlerinin sular alına kalmasına sebep olmuştu.O setleri kaldırdık.DSİ ile birlikte projelerimizi hazırladık.Melen?den Orta köy köprüsüne kadar fizibilite çalışmalarımızı bitirdik. Ödenekleri ayırttırdık.Karlar eridikten sonra istinat duvarlarını da yaparak selin bir daha yaşanmasının önüne geçmiş olacağız.?şeklinde konuştu.

Selin yaşanmasına neden olan dere kenarındaki eski evlerinde istimlak edileceğini söyleyen Tuna, buralarda işyerleri olan esnaflara başka yerler vereceklerini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.