GELECEKLERİNİ KİRLETMEYE HAKKIMIZ YOK

GELECEKLERİNİ KİRLETMEYE HAKKIMIZ YOK

Günlerdir hava kirliliğinin Düzce?ye verdiği zararları duyurmaya çalışıyoruz, bugün değil ama gelecekte hava kirliliğinin yaşatacağı olumsuzluklar için şimdiden tedbir alınmasını istiyoruz ancak hiç bir önlem alınmaması,kirliliğin önüne geçilmemesi,  Düzce?nin bir neslinin yok olmasına neden olacak.


BÜYÜKLERİN YAPAMADIĞINI YAPTILAR paylaşan: duzcetv

Birleşmiş Milletlerin yayınladığı çevre kirliliği raporuna göre Dünya?da her yıl 11 milyon çocuk hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor.

Hava kirliliğinden en çok çocuklar etkileniyor.Daha konuşmayı öğrenmeden, astım ve bronşit gibi solunum hastalığına yakalanan minicik yürekler, makineye bağlı yaşamak zorunda kalırken, bir de hava kirliliği olunca gelecekleri tehlikeye giriyor.

Astım bronşit rahatsızlığı olan minikler bu havada nefes almakta daha çok zorlanıyor. Ancak bu çocuklar yaşamak için nefes almak zorunda. Bu nedenle belirli zamanlarda cihaza bağlanarak nefes veriliyor, rahatlamaları sağlanıyor.

Hava kirliliği ile birlikte gün geçtikçe cihaza bağlı yaşamak zorunda kalan çocuk sayısının  artmasından hem aileler hem eğitimciler endişeli.

Düzce?de yaşanan hava kirliliği için alınmayan önlemler bir neslin yok olmasına neden olacak. Bu çocukların geleceği ile oynanırken, onların ise dili döndüğünce büyüklerine mesajları var. Büyükler henüz olayın vehametinin farkına varmazken, neler olduğunu bilmeden, anlamadan bir makineden nefes almak zorunda kalan bu çocukların söylediği, ? bunu neden takıyorum ben.? Sözü ise belki harekete geçmesi gerekenlere bir mesaj olur.

Minik yüreklerin büyüklere mesajları bu kadar la kalmıyor, ?Geleceğin havası bize aittir,kimsenin kirletmeye hakkı yoktur.Havama dokunmayın.?diyerek, gelecekleri ile oynanılmamasını istiyorlar. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.