UZMANINDAN UYARILAR!

UZMANINDAN UYARILAR!

Hava Kirliliğinin insanlar üzerindeki etkisi hakkında açıklamalarda bulunan Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi Göğüs hastalıkları Uzmanı Uzman Dr.Göksan Acar, özellikle solunum yolu hastalığı olanların hastalık sürecinin kötü etkilendiğini söylerken,bu havalarda dışarıda spor yapanlara da uyarılarda bulundu.

Hava kirliliğinin en çok etkilediği solunum yolu hastalarının bu havalarda yaşayacağı sorunları uzmanına sorduk. Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi Göğüs hastalıkları Uzmanı Uzman Dr.Göksan Acar, önemli uyarılarda bulundu, hava kirliliğinin bir de görünmeyen yüzünden söz etti.


UZMANINDAN UYARILAR! paylaşan: duzcetv

 

Acar, ? Son yapılan çalışmalarla Türkiye?de Düzce ve Iğdır hava kirliliği en yüksek iki il olarak tespit edildi.hava kirliliğinin çok küçük yaştan erişkinlere kadar ciddi zararları var.kronik hastaları çok etkiliyor.hastanın normal süreç dışında ataklarını artırır.Küçük çocuklarda özellikle öksürük ataklarını artırır.İleriki dönemlerde sık enfeksiyon geçirme, hastalığın kronikleşmesi ve sürekli makineye bağlı olması söz konusu.Hava kirliliği sadece gözle gördüğümüz şey değil.Görmediğimiz partiküler maddeler ciğerlere yerleşerek solunum hastalıkları yapar.Normal erişkinlerde rahatsızlığın kronikleşmesi olarak karşımıza çıkabilir.?dedi.

Düzce?de nemin yüksek olmasının da özellikle astım ve koah hastalarında çok önemli olduğunu vurgulayan Acar, hastalığın sürecini de çok etkilediğini belirtti.

Acar, kirli havada özellikle dışarıda spor yapılmamasını önerirken, sağlık için yapılan sporun bu havada sağlığı bozacağını kaydetti

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.