YÜZLERCE DOSYA BİRİKTİ

YÜZLERCE DOSYA BİRİKTİ

Elektrik faturalarına yansıyan Kayıp-kaçak bedellerinin geriye dönük olarak tüketiciye ödenmesinin kaosa yol açtığı biliniyor. Parasını geri almak isteyen vatandaşlar Ticaret İl Müdürlüğüne akın ederken, biriken dosyalar nedeniyle, müdürlüğün kapısına uyarıcı bir bildiri asıldı.

Kayıp kaçak konusu ile ilgili düzenlemenin ardından Yargıtay kararı ile vatandaşlara geri ödeme yapılacak olması yüzlerce kişinin Ticaret İl Müdürlüğüne başvurmasına neden oldu. Elektrik kaçak kullanım ücretlerini 10 yıl geriye dönük olarak  alınabilmesini içeren kararın ardından  tüketici hakem  heyetlerine ve tüketici mahkemelerine başvuran vatandaşlar dosyaların birikmesine yol açtı.

 

Kayıp kaçak kullanım bedelindeki haksızlığa istinaden alınan bu karar, ?Niye başkasının kaçak olarak kullandığı elektrik'in faturasını namuslu vatandaş ödesin?? tepkilerine istinaden alındı ancak, dosyaların üst üste yığıldığı tüketici hakem heyeti de zor durumda kaldı. Bu yığılmalarla birlikte Ticaret İl Müdürlüğünün kapısına, kayıp kaçak bedelleri ile ilgili düzenlemenin yapılmasında EPDK?nın yetkili kılındığı, bu mevzuat gereği, kayıp kaçak bedellerinin müşterilere tahakkuk ettirildiği, konu ile ilgili şikayet alınmayacağını yazan bir uyarı asıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.