ÇİÇEK "BU ANAYASAYI YAPMAK ZORUNDAYIZ"

ÇİÇEK

Yeni Anayasa'nın Çerçevesi konusuyla Bolu Abant'ta yapılan toplantıda konuşan TBMM Başkanı Cemil Çicek, 4 partinin bir araya gelerek yeni anayasayı görüştüklerini ifade ederek, "İlk kez mecliste bulunan 4 parti yan yana geliyor ve usulca konuyu görüşüyor. Bu tablo Türkiye'nin özlediği tablodur. Ben buna inanıyorum ve buna inandırmak için de her şekilde uğraşıyoruz" dedi. Dört siyasi partinin, anayasa komisyonu sayesinde ilk kez bir araya geldiğini anlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Kavga ortamında birbirimizi
anlayamayız. Birbirimizi anlamadan uzlaşma nasıl olacak ki? Onun için düzgün bir üslupla konuşmak, ağza alınmayacak bir kısım lafların kürsüden söylenmesinin kimseye faydası da olmaz doğru da olmaz."
Anayasayı yapmak zorunda olduklarını ifade eden Cemil Çiçek, şunları söyledi: "Bu anayasayı yapmak mecburiyetindeyiz dedim ikinci bir seçeneğimiz yok. Yapmazsak geriye dönüp 30 yıla bir bakalım. Yaşadığımız sıkıntıların büyük bölümünün bu anayasadan kaynaklandığını bilmemiz lazım. Herkesin şikayet ettiği, bu anayasaya bir 30 yıl daha hayat hakkı tanımış oluruz, buna hakkımız var mı bu ne kadar doğru olur? 30 yıldır anayasa tartışıyoruz. Yapılış şeklini tartıştık, 17 defa da değiştirdik. Her 1 - 1,5 yılda
bir Türkiye'yi anayasa konusuyla meşgul ettik. Bu anayasayı yapmamız gerekiyor aksi takdirde 30 yıl daha bu konuyu tartışırız. 30 yıl boyunca bu anayasanın ne kadar kötü olduğunu ve nasıl bir ortamda yapıldığını tartıştık. Taşın altına elini değil, kafasını koyması lazım."
Bu sorunu böylece çözmek zorunda olduklarını belirten Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aksi takdirde bundan sonraki 30 yılda sen engel oldun ben engel oldum tartışması ile heba olur ileriki 30 yılımız. Bir vicdan muhasebesi yapılarak çalışmalara hız verilmesi gerekmektedir. Vatandaşların katılımı arttı. İnsanlar katılıyor ama izlemiyor, insanlar gelip çalışmaları izlesin. Kim ne dedi görsün. 30 Nisan'a kadar katılım sürecidir. Herkes gelip çalışmaları yakından izleyebilir."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.