DÜZCE TARIMDA GELİŞİYOR

DÜZCE TARIMDA GELİŞİYOR

Düzce?nin birçok tarımsal üretimde Türkiye genelinde önemli konuma geldiği bildirildi. 


Çilimli Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Ziraat Mühendisi Kenan Varol, Düzce bölgesinde coğrafik özellikleri bakımından üretiminde üstünlük sağlanan tarımsal ürünlerin desteklenmesinin bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.



 

DÜZCE BAL KABAĞI ÜRETİMİNDE TÜRKİYE 3.?SÜ


Düzce 180 tonluk üretimi ile kültür mantarı yetiştiriciliğinde Türkiye sıralamasın da 11. sırada, böğürtlen yetiştiriciliğinde 14 tonluk üretimle 8. sırada, lahana yetiştiriciliğinde bin 300 tonluk üretimle 9. sırada, balkabağı yetiştiriciliğinde 9 bin tonluk üretimle 3. sırada, dane mısır yetiştiriciliğinde 36 bin tonluk üretimle 25. sırada, fındık yetiştiriciliğinde 65 bin tonluk üretimle 5. sırada, çeltik yetiştiriciliğinde bin 700 tonluk üretimle 17.sırada yer aldığını kaydetti.

DÜZCE ET TAVUKÇULUĞUNDA TÜRKİYE 6.?SI


Düzce?nin ayrıca 10 milyon adet üretimle et tavukçuluğunda Türkiye?de 6. sırada, 4 bin baş manda ile 11. sırada yer aldığını anlatan Varol, üretimdeki artışa çiftçilere yönelik destekleme politikalarının önemli katkı sağladığını vurguladı.


Varol, ?Sel, don gibi doğal afetlerden dolayı meydana gelen hasarlarda hasar tespit çalışmalarında zarar ve kayıp ödemelerinde bir takım zorluklar yaşanmakla beraber, bu zorlukların ortadan kalkmasına yönelik çalışmaların ve bu sorunun en büyük sivil toplum kuruluşu olan Ziraat Odaları ile tarımsal ürün sigortası yapan şirketlerin ortak çalışması ile çözülebilir. Ziraat odaları artık çiftçiden sadece aidat alan kurum hüviyetinden çıkıp proje üreten zor durumda çiftçinin yanında olan kurum hüviyetine sahip olmalıdır. Ziraat odalarının önümüzdeki süreçte proje odaklı ve üreticiyi destekleme odaklı çalışmalara yer vermesi bölgemizde tarımsal üretimle geçimimi sağlayan aile işletmelerinin güçlenmesini sağlayacaktır? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.