BAKANLIK ECZANELERDEN TALEP ETTİ

BAKANLIK ECZANELERDEN TALEP ETTİ

Düzce Eczacılar Odası Başkanı Kemal Demir, Sağlık Bakanlığının akıllı ilaç uygulamasını anlattı, artık reşit olmayanlara antibiyotik ilaçların verilmeyeceğini söyledi.

Şu sıralar Türkiye genelinde çok sayıda kişi benzer bir sorun yaşıyor: Eczanelerde D vitamin ilacı bulunamıyor. Çocuklar ve kanser hastası yetişkinlerin kullanması gereken ilacı bulmak için eczane-eczane arayışa giren çok sayıda kişi, ilacı bulamamaktan şikâyetçi. Uzmanlar, sorunun kaynağında uygulanan ?düşük fiyat politikası? olduğu iddiasında.Düzce Eczacılar Odası Başkanı Kemal Demir ise, son dönemlerde D vitamini kullanımında artış olması nedeniyle böyle bir eksiklik doğduğunu söyledi.

 

Demir,?Bazı ilaçların bulunmaması söz konusu.Dönem dönem eksiklikler ortaya çıkıyor.Süreklilik arz etmiyor bu.Ara ara ilaçlar piyasaya sürülüyor. Son dönemlerde D vitamini tüketiminde artış oldu.Buna bağlı olarak da dönem dönem yokluğu hissediliyor.?dedi.

Demir, akıllı ilaç kullanımı ile ilgili olarak da bilgi verirken, bakanlığın talebi üzerine reşit olmayanlara antibiyotik verilmeyeceğini belirtti.

?Sağlık Bakanlığı, akıllı ilaçların gereksiz yere kullanılması değil de daha bilinçli bir şekilde kullanılması için uygulama başlattı. İlk olarak antibiyotiklerde başladı.Antibiyotiklerde gereksiz kullanım yararlılığını etkiliyor.Çünkü çok fazla,gerekli gereksiz antibiyotik kullanılıyor.Ezbere kullanıldığında bir direnç gelişiyor, önemli bir hastalıkta o mucize denen ilacın yetersiz kaldığını görüyoruz.Bu nedenle bakanlığın bizden talebi,reçetesiz antibiyotik satılmaması şeklinde.Eczacılarımız bu konuda titiz ama bakanlık reşit olmayanların antibiyotik kullanmamaları görüşünde.Bu diğer ilaçları da etkiler mi bilemiyorum.?

Demir yarım kalmış her ilaç kutusu için  devletin bedel ödediğini söylerken, bakanlığın tasarruf amacıyla tablet kullanımına gidebileceğini vurguladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.