EĞİTİM-SEN BOYKOT YAPTI

EĞİTİM-SEN BOYKOT YAPTI

Eğitim Sen okullarda bir günlük boykot ve iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim Sen İl temsilcisi Erdal Seycan, boykotla ilgili açıklama yaparken, AKP iktidarında hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerinde fiili baskının dayatma haline geldiğini söyledi.

Eğitim Sen İl temsilcisi Erdal Seycan, son dönemlerde eğitimde yaşanan uygulamaları eleştirdi, iktidarın ideolojik hedefleri doğrultusunda topluma dayatmada bulunduğunu iddia etti.

 

Seycan, ?12 Eylül darbeci zihniyetin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır.Okul öncesinden üniversiteye kadar eğitim sistemi bilimin gerçekleri yok sayılarak, iktidar tarafından sürekli istismar edilen dini kural ve referanslara göre düzenlenmektedir.?dedi.

Eğitimde yaşanan uygulamaları anlattı, toplumun inanç ve kimliklerine karşı ayrımcılık yapıldığını söyledi.

Seycan, ?Eğitimde 4+4+4 dayatması sonrası gündeme getirilen karma eğitimi kaldırma girişimleri, öğrencileri imam hatiplere yönlendirme, normal ortaokullar içinde imam hatip sınıfları açılması,reşit olmayan kız .ocuklarının başının kapatılması, okullara zorunlu mescit uygulaması, ders kitapları ve müfredatta dini terimlerin kullanılması, son olarak dini şurada alınan kararlar bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur. Toplumun inanç ve kimliklerine yönelik ayrımcı uygulamaları artıran, ötekileştiren, yok sayan uygulamalar ile eğitimin ve ülkenin orta çağ zihniyetine göre düzenlenmek istendiğini iddia etti.Devletin inanç alanından elini derhal çekmesi gerektiğini savundu.?dedi.

Bazı konfederasyonlarla birlikte eğitim emekçileri olarak bir günlük uyarı boykotu yaptıklarını söyleyen Seycan, ?çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkmayı sürdüreceğiz? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.