TARIM SİGORTASININ ÖNEMİ

TARIM SİGORTASININ ÖNEMİ

Düzce?de çiftçilere devlet destekli tarım sigortalarının işleyişi ve 2015 yılı uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 


Düzce Valilik Toplantı Salonunda "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve 2015 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


 


ÇİFTÇİLERE TARIM SİGORTASININ ÖNEMİ ANLATILDI paylaşan: duzcetv

 

Sigorta Sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı, yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alış verişinde bulunulduğu toplantıya Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, TARSİM Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz, Ziraat Odaları, Tarımsal Birlikler, Muhtarlar, Tarsım Eksperleri, Sigorta Acenteleri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve çok sayıda üretici katıldı.


 

Toplantıda konuşan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce?de 2014 yılında don, dolu ve sel gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden çok sayıda çiftçinin zarar gördüğüne dikkat çekerek ?Çiftçilerimiz tarafından tarım sigortalarının öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için tüm İlçelerde ve Merkezde eğitim toplantıları yapıyoruz. Geçen yıl meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerimizin zararları TARSİM tarafından karşılandı. İlimiz çiftçilerine 6 milyon 500 bin TL?nin üzerinde hasar ödemesi yapıldı. Üreticilerimizin olası bir afet karşısında mağdur olmamaları için fındıkta 5 Mart, buğdayda 11 Mayıs, yonca ve fiğ?de 16 Mayıs, Çeltik'te 31 Temmuz, Mısır'da ise 15 Haziran 2015 tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerekiyor? dedi.


 

TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2015 yılı uygulamaları hakkında, Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz ise bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları konusunda katılımcılara bir sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundular. Toplantı, üreticilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.