BU KEZ YÖNTEM FARKLI

BU KEZ YÖNTEM FARKLI

Ak Parti de aday adayları için gerçekleştirilen temayül için kurulan sandığın açılmayacağı ve sadece Genel Merkezce 31 Mart'a kadar gerçekleşecek olan ?Halk Anketleri?nin dikkate alınacağı iddia edildi.

Düzce de 67 aday adayının yarıştığı Ak Parti kulisleri kaynıyor. Partinin seçim takvimine göre, 28 Şubat Cumartesi ve 1 Mart Pazar günü temayül için kurulan sandık için adaylar kıyasıya mücadele ediyor.


AK PARTİ'DE YARIN TEMAYÜL VAR paylaşan: duzcetv

 

Bir taraftan il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek destek isteyen aday adayları diğer taraftan da temayül sonrası ne gibi bir strateji ile çalışacaklarını planlıyorlar.

59 kişi Düzce'den, 8 kişi de il dışından olmak üzere 67 aday adaylığı müracaatının bulunduğu, Ak parti?de  yarın temayül oylaması yapılacak. İl ve ilçe teşkilatlarınca kurulacak sandıklarda partililer oy kullanacak, 67 isim arasından 3 isim  tercih edilecek.

2011 yılında yapılan temayül yoklaması sonrasında sandıkların Düzce?de açıldığı ve sonuçların açıklandığı biliniyor ancak bu kez yapılacak temayülde sandıkların Düzce?de  açılmayacağı, sonuçların genel merkez tarafından açıklanacağı iddia edildi.

28 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek temayül yoklamasında, temayüle katılacak ve katılmayacak aday adaylarının iki grupta değerlendirip oylama sonrasında sandığın açılmadan genel merkeze gönderileceği öğrenildi.

Düzce ve Ankara da konuşulanlara göre, temayülden çok Ak Parti genel Merkezince 31 Mart'a kadar yapılacak olan ?Halk Anketleri? dikkate alınacak.

 2 -3 kez tekrarlanması planlanan anketlerde, bazı dernekler, meslek odaları, sendikalar ve yerel basın temsilcilerinin görüşlerinin yanı sıra, vatandaşlarla da birebir veya telefonla görüşerek düşünceleri öğrenilecek.

Vatandaşlardan aday adayları arasından 3 isim vermesi istenecek olan anketlerde, diğer kuruluşlara bu isimlerin haricinde, ekstra sorular yöneltileceği öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.