TAŞAN KANALİZASYON MASKEYE MAHKUM ETTİ

TAŞAN KANALİZASYON MASKEYE MAHKUM ETTİ

Çamköy TOKİ konutlarında bitmeyen sıkıntılar Roman vatandaşları isyan ettiriyor. Birçok sorunla boğuştuklarını söyleyen vatandaşlar, taşan kanalizasyon suyu, zemin katı kaplayınca suyu kendileri boşaltılar. Sürekli kanalizasyon taşması yaşadıklarını belirten Çamköy TOKİ?de bir vatandaş TOKİ ve soruna çözüm bulamayan belediye için türkü yazdı.


TOKİ VE BELEDİYE TÜRKÜ YAZDIRDI paylaşan: duzcetv

Kentsel dönüşüm kapsamında Çamköy?de roman vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi TOKİ konutlar yaptı. Öncesinde barakalarda oturan vatandaşlar, yeni yapılan konutlara taşındı. Ancak konutlarda sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Sorunlar nedeniyle barakalardaki yaşantılarını özlediklerini dile getiren TOKİ sakinleri 4 aydır da taşan ancak Ne TOKİ ne de Belediye?nin çözemediği kanalizasyon taşmasıyla boğuşuyorlar. Zemin katı kaplayan kanalizasyon suyu nedeniyle küçük çocukların büyük kısmının enfeksiyon kaptığını dile getiren Roman vatandaşlar, Roman oldukları için sorunlarına çözüm bulunmadığını da ifade ediyorlar.

TOKİ Konutlarında oturan Yaşar Acar isimli roman vatandaşta sürekli taşan Kanalizasyoniçin türkü yazdı. Taşan suyu boşaltırken türküsünü okuyan Yaşar Acar; ?eski günlerini özlediklerini ve 2 yıl önce taşındıkları TOKİ konutları?nda sıkıntıların bitmediğini ifade etti.

 

Yaşar Acar; ?Roman halkıyla insanla ilgilenmiyorlar. Biz yazılı ve sözlü olarak TOKİ İnşaata binalarımızın yüzde 90?nın da arıza var diyerek şikayetlerimizi bildirdik. Gördüğünüz gibi binamızın zeminindeki suyu boşalmaya çalışıyoruz. Belediyeden vidanjör istedik. Geldiler ama başka yerden çektikleri için binalarda su boşalmıyor. Binanın altında tamamen lagım suyu. Bizim çolğumuz çocuğumuz var. Yarın bu su nedeniyle çocuklarımız hasta olduğunda bize kim yardımcı olacak. Belediye başkanımızdan ve Valimizden yardım bekliyoruz. Çocuklar buralara gelip suyun yanında eğleniyorlar. Şu anda binalardaki çocukların yüzde 80?i enfeksiyon kapmış durumda, hasta yatıyor. Suyu da kendi imkanlarımızla boşaltıyoruz. Belediyeden acilen yardım bekliyoruz. Yaklaşık 3- 4 aydır böyle. Her dolduğunda kendi imkanlarımızla boşaltmaya çalışıyoruz. Apartman, yol kenarlarındaki su, yağmur giderlerimiz çalışmıyor. Hatta buraya belediye yetkilileri geldi keşifte yaptı, giderler tamamen kapalı. Evlerimizi alalı 2 yıl oldu 2 yıldır sorunlar yaşanıyor burada. Taşan kanalizasyon suyu nedeniyle çalışmamamsı gereken yangın alarmları çalışıyor. Biz şu anda binalardan korkuyoruz.? Dedi.

 

Taşan Kanalizasyon suyuları nedeniyle binada oluşankötü kokudan da rahatsız olan vatandaşlar ve çocuklar bina içinde burunlarını kapatarak dolaşmak zorunda kalıyor.   

Bir başka roman bayan vatandaş ise; ?Kocam bu koku nedeniyle rahatsızlandı. Kalbi delikti ameliyat oldu. Oy zamanı geldiğinde daire daire geziyorlar. Size yardımcı olacağız diyorlar. Neden şimdi gelipte yardımcı olmuyorlar. Biz roman olduğumuz için mi bize yardımcı olmuyorlar.? diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.