AKÇAKOCA'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTLARI İPTAL OLABİLİR

AKÇAKOCA'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM KARTLARI İPTAL OLABİLİR

 Akçakoca Belediyesi ve Özel Halk Otobüslerinde geçerli olan ve yasa gereği belirlenmiş kişilere verilen kişi adına tahsis edilmiş Ücretsiz Otobüs Kartlarının son günlerde başka kişilere verilerek amaç dışı kullanıldığı yönündeki şikayetlerin artması üzerine yeni tedbirlerin alındığı öğrenildi.

Başkan Fikret Albayrak "Yasaların belirlediği vatandaşlarımıza toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz yararlanabilmeleri için kartlar verilmiştir. Verdiğimiz kart kimin adına tahsis edilmişse sadece o kişi yararlanabilir ve günde en çok dört kez kullanıma açıktır. Ancak son günlerde bu kartların kart sahiplerinin yakınları veya ilgisiz ikinci şahıslarca kullanıldığı yönünde şikayetler almaya başladık. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bu yola başvuranlar için çok katı ve ağır uygulamalarda bulunacağız. Kim olursa olsun kendisi dışında başka biri tarafından usulsüz kullanılan kart iptal edilecek ve bir daha kart verilmeyecektir. Ayrıca günde dört kullanım hakkı ikiye indirilecektir. Binişlerde ücretsiz kart basanlar mutlaka kartı sürücüye gösterecektir. Kendine ait olmayan kartla biniş yapan araçtan indirilecek ve hakkında gerekli cezai işlem başlatılacaktır" dedi.
Kimlerin ücretsiz taşımadan yararlanma hakkına sahip olduğunu bakanlığın genelgesiyle belirlendiğini vurgulayan Albayrak "Bunun dışında belediye ve emniyet mensupları bu haktan yararlanmaktadır" diye konuştu.İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.