KAN ÖRNEKLERİ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

KAN ÖRNEKLERİ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Düzce Üniversitesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvuran iki kişinin, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı belirtildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre ,henüz kimlikleri açıklanmayan 2 kişi ağır gribal enfeksiyon ve yüksek ateş şikayetiyle Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu. Şüpheli iki kişiden alınan kan örnekleri  Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderildi.

Hastane yetkilileri, Sağlık Bakanlığı?ndan  henüz vaka ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir sonuç gelmediğini belirterek, çalışan personele, gribal enfeksiyon hastalarına bakarken kullanması amacıyla maske ve eldiven dağıtıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.Hastane yetkilileri,  Ankara?dan sonuçlar geldiğinde gönderilen raporun Sağlık İl Müdürlüğü tarafından  kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiler.


ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE DOMUZ GRİBİ İDDİASI paylaşan: duzcetv

 

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Domuz Gribi iddialarınn ardından Düzce Üniversitesi2nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, hastaneye 3 şüpheli vakanın başvurduğu belirtildi.

Düzce Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

Üniversitemiz Hastanesine şimdiye kadar üç influenza A virüs (H1N1) şüpheli hasta müracaat etmiştir.

Bu hastalardan bir tanesi solunum sıkıntısı sebebiyle hastanemize müracaat etmiş olup yoğun bakımda takip ve tedavisi yapıldıktan sonra genel durumu toparlaması üzerine servise alınmış ve tedavisine burada devam edilmiştir. Şu an genel durumu iyi olan hastanın taburcu edilmesi planlanmaktadır.

İkinci vaka yine mevsimsel grip ön tanısıyla hastanemize müracaat etmiş olup, olası H1N1 ön tanısı ile solunum örneği alındıktan sonra tedavisi yapılmış ve bugün itibarıyla şifa ile taburcu edilmesi planlanmaktadır.

Üçüncü şüpheli vaka dün akşam Akçakoca Devlet Hastanesinden solunum sıkıntısı sebebiyle hastanemize sevkle gelmiş olup tedavisine başlanmıştır.

Ön tanı alan tüm bu vakaların kesin teşhisi;  İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen personel tarafından alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı tarafından çalışılması ve sonuçların doğrulanmasıyla olmaktadır.

Bu üç vakadan sadece bir vakaya (birinci vaka) ait Sağlık Bakanlığı tarafından test sonucu İl Sağlık Müdürlüğüne ulaşmış, belgegeçer yoluyla da tarafımıza bildirilmiş, ancak resmi yazı henüz tarafımıza ulaşmamıştır.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.