3 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

3 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

3 BİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), heyecanı başladı. Sınava, Türkiye genelinde 2 milyon 46 bin 583 aday,  başvururuken Düzce?de ise 3 bin?in üzerinde öğrencinin sınav heyecanı başladı. Öğrenciler sınava girişte dikkatlice aranırken, veliler ise okul önlerinde dualar okuyarak çocuklarına destek olmaya çalıştılar.

Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi. Sınav Türkiye genelinde 171 sınav merkezi, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin  861 görevliyle gerçekleştirildi.  

Düzce?de ise 15 sınav merkezinde 3 bin lise son sınıf öğrencisi ile 100?ün üzerinde mezun ve dışarıdan vatandaş üniversiteli olabilmek için ter dökecek.


3 BİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ İÇİN HEYECAN BAŞLADI paylaşan: duzcetv

 

YGS'ye katılan adaylar giriş belgelerini, T.C. kimlik numaraları ve  aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinerek sınavda hazır bulundular.

Adaylar, sınav salonuna 2015-YGS Sınava  Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı. Polis ekipleri sınav merkezlerinin kapısında dikkatli bir şekilde adayları aradıktan sonra sınav salonlarına aldılar.  Sınav binalarına hiçbir eşya emanete alınmadı.  Adayların sınavda kullanacakları  kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından verildi. Adaylar  sınava sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebildi.

Diğer taraftan sınava giren çocuklarını kapıda bekleyen veliler ise bol bol dua okuyarak çocuklarına bir nebze destek olmak istediler. Veliler, ?Kesinlikle çocuklara baskı yapmak doğru değil. Bu sınav yolun sonu değildir. Ancak yıllardır emek veriyorlar ve umarız bu emeğin karşılığını alırlar? dediler.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YGS sonuçlarını, T.C.  kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet  adresinden öğrenebilecek.  YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse  LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 8-21 Nisan'da  alınacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.