DEGDER İSTİKLAL MARŞIMIZIN 91. YILINI KUTLADI

 DEGDER İSTİKLAL MARŞIMIZIN 91. YILINI KUTLADI

 Düzce Eğitim Gönülleri Derneği (DEGDER) tarafından düzenlenen geceye Düzce Valisi Vasip Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, şube müdürleri, çok sayıda öğretmen ve eşleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Sevinç, milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Dernek Başkanı Mustafa Sevinç "Türk Milleti'nin uğruna nice kanlar döktüğü, nice yiğitlerini şehit verdiği aziz vatanımız için yazılmış olan İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü münasebeti ile burada bulunmaktayız. Her kelimesinde, her mısrasında ayrı bir anlam, ayrı bir güzellik bulunan İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 yılında milli marşımız olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Ay yıldızlı bayrağımızı hep şafaklarda dalgalandırmak uğruna verilen o mücadeleyi her Türk'üm diyen bilmeli ve İstiklal Marşımızı bu duygularla okumalıdır. İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yılı münasebetiyle bu vatan uğruna gövdesini siper ederek hayasızca akınları durduran tüm şehitlerimizi rahmetle, anıyor, bizlere böylesine güzel bir eser bırakan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a da minnet, rahmet ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.
Ardından Düzce'de ortaöğretim kurumları arası düzenlenen İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmada 1. olan Fen Lisesinden Ayşenur Toksöz'e 300 TL, 2. Cumayeri Ç.P. Lisesinden Kübra Aksu'ya 200 TL, 3. Arsal Anadolu Lisesinden Gülseren Çelebi'ye 100 TL para ödülü verildi. Ardından madalya ve plaket takdimi yapıldı.
Gece Ahmet Yenilmez'in rol aldığı "Mehmet Akif Dönüyor Ya Siz Neredesiniz?" adlı tiyatro oyununun ardından sona erdi. İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.