PATATESE TÜCCAR DARBESİ

PATATESE TÜCCAR DARBESİ

Dar gelirlilerin sofralardaki vazgeçilmezi patates fiyatları aldı başını gidiyor. Üretiminde düşüş yaşanan patateste, bir de stok yapan tüccarlar ortaya çıkınca fiyatlar raflarda ve tezgahta 3,5-4 lirayı buldu. Patates fiyatındaki artıştan yararlanmak isteyen bazı tüccarlar da ürünleri stoklarda bekletiyor.

Patateste önceki sene yaşanan rekor fiyat artışı sebebiyle 2014'te depolar tamamen doldu, ancak patatesin kilosu 4 liraya dayandı.

Geçen ay pazar ve marketlerde 2 liradan satılan patates şubat ayında tırmanışa geçti ve 4 liraya kadar yükseldi. Pazarda iriliğine göre 3 kilosu 10 liraya kadar yükselen patatesin ateşinin hasat döneminin başlamasıyla birlikte düşmesi bekleniyor.


PATATESE TÜCCAR DARBESİ paylaşan: duzcetv

Sofraların olmazsa olmazı patates fiyatları, son günlerde hızla artarak 3-4 TL?ye ulaştı, bir çok ürünü geride bıraktı.Üretim alanlarındaki darlık sebebiyle patates fiyatları aşırı zamlandı. Patates fiyatının 5 TL?ye ulaşabileceği söylenirken, satıcılar ve vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi.

Patates fiyatlarındaki ani artış nedeniyle, eskiden vatandaşlar kile kilo alırken artık tane ile almaya başladı.

Pazaryeri esnafı ise patatesteki artışın tüccarlardan kaynaklandığını söyleyerek, ?Geçen yılki fiyatlarla hemen hemen aynı durumda.Üretimin azlığı, gübre fiyatları ve işçilik fiyatlarından dolayı fiyatlar biraz daha yukarı çıkıyor.Şu anda zaten tüccarın eline geçti patates. Depolarda çok fazla ürün olmadığı için fiyatların artması da tüccardan kaynaklanıyor.?dedi.

Pazarcılar,?Üretimin eksikliği müşteriye de yansıyor? derken, fiyatı 4 liraya da dayansa da her ailenin sofrasında mutlaka bulunan patates alırken ,yemeklerde Bolu,kızartmalarda Afyon ürününü tercih etmeleri konusunda vatandaşlara tavsiyede bulunuyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.