PİLOT BÖLGE BELİRLENECEK

PİLOT BÖLGE BELİRLENECEK

Dünyanın en büyük elmas işleyicilerinden olan İsrail, Türkiye ile arasında elmas köprüsü kurmaya hazırlanıyor. Belirli bir pilot bölge belirleneceği, Kastamonu'nun ya da Düzce'nin bir köyünde bir yer tespit edip 5 bin kişinin çalışacağı kesim yerleri kurulacaği açıklandı.

Türkiye ile İsrail mücevher borsası temsilcileri, Türkiye'de taş kesim köyleri kurma hazırlığında.. Mücevher sektöründeki uzmanlığı ve teknolojisi ile öne çıkan İsrail, Türkiye'nin maliyet avantajından yararlanarak Türkiye üzerinden yeni pazarlara açılacak. İki ülkenin ortak kuracağı taş kesim köylerinde işlenecek elmaslar ile yeni alıcılar hedefleniyor.


DÜZCEDE MÜCEVHER KÖYÜ MÜ KURULACAK by duzcetv

 

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, THELİRA'ya yaptığı açıklamada dünyadaki elmasın büyük bir bölümünü kesen İsrail ile güç birliği yapacaklarını söyledi.

İsrail mücevher borsası temsilcilerinin Türkiye'nin taş kesim köyü kurma tekliflerine sıcak baktıklarını kaydeden Güner, ''Dünyadaki elmasın hamı İsraillilerin elinde. Türkiye'de taş kesim köyleri kurabileceğimizi söyledik. Onlar da bu konuda destek olabileceklerini söylediler. Onlar getirecek, biz burada kesip satacağız. Belirli bir pilot bölge belirlenecek. Diyelim ki Kastamonu'nun ya da Düzce'nin başka bir köyünde bir yer tespit edip 5 bin kişinin çalışacağı kesim yerleri kurulacak..'' diye konuştu.

Kaynak:Thelira


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.