KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ YASALAŞTI

KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ YASALAŞTI

Düzce'de MHP meclis grubunun aylardır ısrar ettiği, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkında sınırlamanın kaldırılması konusuna bakanlıktan destek geldi. Yaşlıların ücretsiz taşınması konusunda özel halk otobüslerine ödenek yardımı içeren kanun yürürlüğe girdi.Şimdi Düzce Belediyesinin 2 kez kullanım sınırlamasını kaldırıp kaldırmayacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması konusunda, özel halk otobüslerine ödenek yardımını içeren kanunun yürürlüğe girdiğini açıkladı


KANUN YÜRÜLÜĞE GİRDİ YASALLAŞTI paylaşan: duzcetv

 

Vatandaş ile şoför esnafını karşı karşıya getiren, 65 yaş üstü vatandaşların şehir içinde ücretsiz seyahat etmesiyle ilgili yeni düzenleme yasalaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaptığı açıklamada ?Aile Paketi? adı altında Meclis Genel Kurulu?nda kabul edilen paket kapsamında bundan sonra, özel halk otobüslerine her ay para ödeneceğini ifade etti.

Daha önce özel halk otobüslerine ödeme yapılamadığını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  ?Bu kanun genel kuruldan iki gün önce geçti, yasalaştı. İnşallah bundan sonra uygulamasına başlıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun? dedi. Aylık gelir desteği ödemesi ile ilgili düzenleme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı işbirliği ile hazırlanmıştı.

Geçtiğimiz yıl, Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi hatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanması kanunu yürürlüğe girmiş, Yönetmelikte ayrıca ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası uygulanması hükmü getirilmişti.

Ancak Düzce?de özel halk otobüsü sahiplerinin zarar ettiği gerekçesi ile belediye serbest kartlara en fazla 2 kez kullanım hakkı getirmişti.

Belediyenin bu kararı alması ile birlikte, MHP belediye meclis grubu, yaşlıların ücretsiz seyahat hakkının sınırlandırılmaması gerektiğini sürekli dile getirmiş, ancak belediye geri adım atmamıştı. Torba yasası ile birlikte yürürlüğe giren kanunla her ay özel halk otobüslerine düzenli ödeme yapılacak olması, gözleri belediyeye çevirdi. Ödenek çıkarılması ile ? otobüsler zarar ediyor? gerekçesi ortadan kalkacakken belediyenin arkasına sığınacak mazereti de kalmayacak. Hal böyle olunca da yaşlı vatandaşların ücretsiz seyahat hakkı 2 kez ile sınırlanmayacak.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.