TÜRKİYE KARANLIKTA KALDI

TÜRKİYE KARANLIKTA KALDI

Bu sabah saat 10.30 dan itibaren tüm Türkiye genelinde elektrikler kesildi. Bütün illerde tüm sistemler çökerken en Son 2006 da böyle bir olay yaşandığı öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye genelini etkileyen elektrik kesintisi için terör saldırısı dahil her türlü ihtimalin araştırıldığını söyledi. Enerji Bakanlığında kriz merkezi kuruldu. Bakan Yıldız siber saldırı olup olmadığını söyleyemeyeceğini bildirdi.

TEİAŞ: SORUN 10:36'DA YAŞANDI

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

"OPERASYONEL HATA MI YOKSA SİBER SALDIRI MI TAKİPTEYİZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintiyle ilgili şunları söyledi:

"10.36 itibari ile sistemde çökme oldu sebebini araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Terör ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem. Sebebini de bu şekilde söylemekten kaçınmam lazım. Doğru olmaz. Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz. Daha önce böylesi genel bir kesinti yaşanmadı. Bazı illere şu an elektirik verilmeye başlandı. ben Bu kesintinin çok uzun sürmeyeceğini umuyorum."

 

 


TÜRKİYE KARANLIKTA KALDI paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.