EKRAN BAĞIMLISI DEĞİL OKUYAN GENÇLİK

EKRAN BAĞIMLISI DEĞİL OKUYAN GENÇLİK

51. Kütüphane haftası kapsamında çocukların ve halkın ilgisinin artırılması amacıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi.Anıtparkta düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında halkın kitap ve Kütüphaneye ilgisini arttırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için 2012 yılında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü?nün ve Valiliklerin desteğiyle ?81 İlde Kitap Okuyoruz? okuma etkinliği başlatılmıştı. Bu yıl düzenlenen etkinlik ise bugün Anıtpark?ta gerçekleştirildi.


EKRAN BAĞIMLISI DEĞİL OKUYAN GENÇLİK paylaşan: duzcetv

Anıtpark?a öğretmenleri ve aileleri ile gelen öğrenciler, yarım saat sessizce kitap okudu.

Kitap okuma etkinliğine katılan engelli öğrenci Ali Kaan kitap okumayı sevdiğini söyleyerek, okulda kitap okumaya fırsat bulduğunu belirtti.

Çocukları kitap okurken onları bekleyen aileleri ise, yaşına göre çocuklarının her türlü kitabı okumalarından yana olduklarını söyledi.

Masal kahramını kostümü giyen Atatürk Ortaokulu öğrencisi, yaşıtlarını kitap okumaya teşvik etmek için broşür dağıttı.

Etkinlikte en çok ilgi çeken ise, okumanın önemini anlatan sloganların yer aldığı pankartlarla oturan masal kahramanları kılığındaki öğrenciler oldu.

Kitap okuma etkinliğine katılan Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, renkli ve anlamlı bir etkinlik olduğunu söylerken, öğrencilerle sohbet etti, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Karabulut, kitap okumanın önemine değinirken, günümüz insanının  ekran bağımlısı olduğunu vurguladı, ayda en azından bir kitap okunması gerektiğini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.