DÜZCE’DE KÖPEK VE KEDİLER AŞILANIYOR

DÜZCE’DE KÖPEK VE KEDİLER AŞILANIYOR

 Kampanya çerçevesinde il ve ilçe tarım müdürlüklerince kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılarak, karnesi olmayan hayvanlara karne düzenlenecek. Aşısız kedi ve köpek kalmaması için vatandaşların kampanya süresi içinde İl ve İlçe müdürlüklerine başvurması gerekiyor. İnsan ve hayvan sağlığını tehdit eden hastalığa karşı başlatılmış olan kampanyanın başarılı olması için 30 Nisan'a kadar kedi ve köpeklerin aşılatılması gerekiyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünden yapılan açıklamada kuduzun sonuçları ve Bakanlığın başlattığı kampanya ile ilgili şu bilgiler verildi: "Kuduz, bütün sıcakkanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen öldürücü viral bir hastalıktır. Hayvan sahiplerinin koruyucu önlem olarak, kedi ve köpeklerine her yıl kuduz aşısı yaptırmaları gerekir. Ayrıca bu aşısının yaptırılması, 5996 sayılı kanun gereğince de zorunludur. Bakanlığımız tarafından ilk olarak 2008 yılında başlatılan Türkiye de Kuduz hastalığının Kontrolü Projesinin uygulamaya konulmasından sonraki 4 yıllık dönem içerisin de; İl ve İlçe Müdürlüklerimizin tüm köy ve mahallelerde yürütmüş oldukları yoğun saha çalışmaları neticesinde ve paydaş kurumlarında desteğiyle aşılama oranlarında dört katın üzerinde artış sağlanmıştır."
BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR
Kedi ve köpeklerine kuduz aşısı yaptırmak isteyen hayvan sahiplerinin İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri önemle duyurulur. İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.