ÇETİN KIŞ ARICILARI DA ETKİLEDİ

ÇETİN KIŞ ARICILARI DA ETKİLEDİ

Kış mevsiminin çetin geçmesi arıcıları da etkiledi. Kar yağışı ve soğuk nedeni ile geçmiş yıla oranla arı zaiyatı arttı ancak Arıcılar Birliği Başkanı Cafer Kaba, olumlu haberler verdi.

Düzce?de geçtiğimiz kış yaşanan olumsuz şartlar arıcıları da oldukça etkiledi. Ancak Arıcılar Birliği Başkanı Cafer Kaba, kışın uzun geçmesinin balın çok olacağı anlamına geldiğini söylerken, korkulacak durum olmadığını belirtti.

Kaba, ? kış arıcılık anlamında bölgede sert geçti. Ancak kışın sert geçmesi ve uzun sürmesi yazın balın çok olması anlamına geliyor. Eski arıcılarımız öyle söylüyor. İnşallah bu yaz da bal çok olacak beklentimiz öyle. Ama zayiyat anlamında geçen seneden bir kat daha zayiyat verdik. Yüzde on verirken yüzde 20-25 civarında zayiyat verdik.Bunu da biz, arıcılarımızın kışlık bakımlarını iyi yapmadıklarına bağlıyoruz. Sezonun da biraz uzun geçmesi ve karın yağması ile arıları beslemeyi az yapabildik. Bu nedenle de ölüm oranları biraz daha fazla oldu. Ama biliyorsunuz, arı sirkülasyonu bol, onun hazırlıkları yapılıyor. Arıcılarımız Trakya?ya gidiyorlar.? Dedi.

Kaba, nisan ayı başında yağan kar ve yaşanan don olayının arıcıları etkilemediğini söylerken, donun sadece arı otlarını yaktığını vurguladı.

Kaba bundan sonra arıcıların, bal sezonunun haziran başında başladığını söyleyerek, arıcılara önemli uyarılarda bulundu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.