CUMAYERİ'NDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

CUMAYERİ'NDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Hz. Peygamberin (sav) doğumunun yıl dönümü münasebetiyle her yıl büyük bir coşkuyla idrak edilen ?Kutlu Doğum Haftası? heyecanı Cumayeri?nde İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan bir programla kutlandı.

 
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Cumayeri İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan programın konuşmacı konuğu İl Müftüsü Selami Emen oldu.


 

 

Cumayeri Merkez Caminde gerçekleşen programda Müftü Selami Emen ??Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı?? temalı bir konuşma gerçekleştirdi.
Emen; ?İnsan olarak birlikte yaşamak zorundayız, birlikte yaşamanın ana kaynağı da ailedir. Bir erkek eşine, çocuklarına ve çevresine karşı sorumludur. Allah Resulü (sav) ?İmanı en mükemmel olan mümin, ahlakça en güzel olandır. Sizin en hayırlınız da eşlerine en güzel davrananızdır? buyuruyor. Hz. Peygamberimiz hiçbir eşine kötü davranmamış, kalplerini kırmamıştır. Bir erkek evine varınca eşine selam vermesi, hal ve hatırını sorması, yaptığı güzel işlerin de ona teşekkür etmesi, seni seviyorum diyerek gönlünü alması lazım. Bizlere en güzel örnek Allah Resulü olmalıdır.

 

Bir de Müslümanlar birbirleri ile sevgi, saygı ve muhabbetle tokalaşarak el sıkışmalı. Çünkü Allah Resulü, ?İki Müslüman karşılaşıp musafaha yaparlarsa, Cenab-ı Hak, onlar ayrılmadan her ikisinin de günahını bağışlar? buyuruyor. Yine Sevgili Peygamberimiz ?Bir tarafta Olympos dağı çocukları var, diğer tarafta da Hıra dağı çocukları var. Üstün gelecek olan Hıra Dağı çocukları olacaktır? buyuruyor. İşte Olympos dağı çocukları Batı medeniyeti dedikleri dinden uzak, hak ve adaletten uzak olan milletlerdir. Hıra dağ çocukları ise sizlersiniz, gönlü Allah aşkı ile yanan, Peygamber sevgisi ile çarpan ve şu anda buraya Efendimizin Kutlu Doğum etkinliğine gelen sizlersiniz.

 

Sizlerin Allah aşkı ve Peygamber sevgisi var olduğu müddetçe yolumuz aydınlık olur, birlik olur, beraberlik olur. Birlikte yaşayarak insan hak ve hukukuna riayet eden Ümmet-i Muhammed olur? dedi.
Program yapılan dua ve ardından kutlu doğum aşı ikramı ile son buldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.