EVSİZ DEPREMZEDELER KARARLARINI VERDİ

EVSİZ DEPREMZEDELER KARARLARINI VERDİ

Depremde evleri yıkılan ve mağdur olan kiracıları ev sahibi yapmak için kurulan S.S. Evsiz Depremzedeler Toplu Konut Kooperatifi üyeleri uzun zamandır bekledikleri çalışmalara nihayet kavuşuyor. 3 aşamalı yapılan toplantılarla konutlarını planlayan evsiz depremzedeler konut kooperatifi son toplantısını yaparak konutların durumlarına karar verdi.

1999 yılında meydana gelen depremde kiracı olarak oturdukları konutları yıkılan ve evsiz kalan kiracı depremzedelerin ev sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulun evsiz depremzedelere toplu konut kooperatifi 389 üyesini sonunda ev sahibi yapıyor. 3 toplantı yapılan kooperatifte karar toplantısı da Konak gazinosunda gerçekleşti.

 


EVSİZ DEPREMZEDELER KARARLARINI VERDİ paylaşan: duzcetv

 

Yapılan son toplantıda çalışmalara 2015 yılı içinde başlanması kararı alındı. Alınan kararlara göre bu yıl içinde belediyeden inşaat ruhsatı alınarak TOKİ?den mahkeme kararı ile alınan parselin zemin etüdleri yapılacak. Yıl içinde de bütün ruhsat ve izinlerin alınması ile birlikte de inşaatlar başlayacak. Karar toplantısı hakkında bilgiler veren Düzce S.S. evsiz depremzedelere konut kooperatifi başkanı Sami Kılıç; ?Kooperatifimizin 389 üyesi var. Bugünkü yapılan toplantıda kooperatif ortaklarımızın bundan önceki toplantıda yapmış oldukları imar planı ve dairelerin içini dair görüşler paylaşılıyor.

 

Karar toplantısı ile birlikte konutların projeleri kesinleşmiş olacak. Önümüzdeki günlerde Düzce Belediyesi?ne inşaat ruhsatı almak için başvuru yapacağız, projelerimizi sunacak, zemin etütlerini yapacağız. Bu sene inşaata başlayacağız.  389 Daire yapacağız çünkü biz bu arazileri TOKİ?den aldık mahkeme kararıyla arazileri alırken toplu konut idaresi bizden sayı istedi. O gün yaptığımız güncellemede 389 ortağımız vardı. Dolayısıyla burada 389 kesin konut yapacağız. Şu anda görüşülen konuda konutlarda üç artı bir dava iki artı bir de var? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.