50 yıllık mesleğini teknolojiye karşı koruyor

50 yıllık mesleğini teknolojiye karşı koruyor

Afyonkarahisar?da 50 yılı aşkın süredir kalaycılık yapan 66 yaşındaki Ahmet Şentürk, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yok olma safhasına gelen mesleğini emekli olmasına rağmen yaşatabilmek için var gücüyle çalışıyor.

 

 

Kentin son kalaycısı olduğunu öne süren Şentürk, kendisinin işi bırakması halinde kentte kalaycılık diye bir meslek kalmayacağını belirterek, mesleklerinin yaşatılması için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade etti. Demir, çelik ve plastik üretiminin artması ve ürünlerin ucuzlaması ile mesleklerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlatan Şentürk, ?Ben 50 yıldır bu işi yapıyorum, mesleğimiz artık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya değil bayağı kaybolmuş durumda. Şuanda dükkanda boş oturuyoruz. Teknoloji bizi bitirdi. Bugüne kadar 70 tane tezgah vardı, şimdi bir ben kaldım. Vatandaşlar artık bizim işimizi bir meslek olarak görmüyor ve çocuklarını yaz döneminde bize çırak olarak göndermiyorlar. Oysa önceden en kıymetli meslek buydu. Bundan 20-30 sene önce en kıymetli meslek buydu. Alüminyumlar, çelikler çıkınca bizi bitirdi bu? dedi.

Teknolojiye yenik düşmenin üzüntüsü ile bir zamanların en gözde mesleği olan kalaycılığın gözünün önünde kaybolmasını izlediğini aktaran Şentürk, 10 yıldır emekli olmasına rağmen çalıştığını ama artık dükkan kirasını bile zor çıkardığını belirtti.
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.