VALİ FİDAN DA KATILDI

VALİ FİDAN DA KATILDI

Koçyazı Mahallesi'nde Kandil geleneği 106 yıldır devam ediyor.Dün akşam düzenlenen programa Vali Ali Fidan da katılarak vatandaşlarla yemek yedi, sohbet etti.

Düzce?de 100 yılı aşkın kandil geleneği sürüyor. Kandil günü akşam namazını Koçyazı Mahallesi Cami?inde kılan mahalle halkı, ardından evlerinden getirdikleri pilav, tavuk, et ve ayranları caminin içerisine kurulan sofralarda ikram ediyor. Çoluk çocuk 7?sinden 70?ine herkes beraberce aynı sofrada oturarak yiyeceğini içeceğini paylaşıyor.

 

Koçyazı Mahallesi Muhtarı İsmet Mısır ise, geleneğin 106 yıldır sürdüğünü söyledi. Düzce Valisi Ali Fidan, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım?da Akşam namazını Koçyazı Camisinde kıldılar ve mahalle halkının sofrasına oturdular.

Yapılan dua ile son bulan etkinlikten çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Ali Fidan, kandil akşamında vatandaşlarla bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Vali Fidan 'Bende aslında 106 yıllık geleneği şimdi öğrendim. Bu vesile ile tüm vatandaşların rahmet ve bereket aylarının başlangıcı olan Regaip kandilini kutluyorum. İnşallah hayıra, huzura, berekete vesile olur. 106 yıllık bir geleneğe bende iştirak etmiş oldum. Yemeğin tadına baktık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin, gelenekler bizim kadim geleneklerimiz. 106 yıllık geleneği görünce çok mutlu oluyoruz. Bizim içinde hoş oldu. Vatandaşlarımız ile kandil akşamında bir araya geldik? dedi.

 

Sonrasında ise camide Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen program takip edildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.