SÜRÜCÜ ADAYLARINA ÇİZGİ SÜRPRİZİ

SÜRÜCÜ ADAYLARINA ÇİZGİ SÜRPRİZİ

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları eğitimlerinin ardından direksiyon başında hünerlerini sergiledi. Sürücü adaylarını en çok ise park alanına çizilen ve ilk defa bu sınavda uygulanan beyaz çizgiye park etme zorunluluğu terletti.

 

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları 2 gün süren zorlu sınav maratonuna girdi. Cumartesi günü 400 sürücü adayının ter döktüğü ehliyet sınavlarına Pazar günü ise direksiyon sınavıyla devam edildi. Cumartesi günü 20 kişinin elendiği test sınavının ardından 380 sürücü adayı bu gün ehliyet alabilmek için direksiyon başına geçti.


SÜRÜCÜ ADAYLARINA ÇİZGİ SÜRPRİZİ paylaşan: duzcetv

27 komisyonun değerlendirmesine tabi tutulan sürücü adayları yarım saat araç kullanarak direksiyon başında yeteneklerini gösterdiler. Sürücü adaylarına; dar alanda park, eğimli yolda duruş, kalkış, güvenli sürüş, araç hâkimiyeti ve 25 metre geri gitme konularında değerlendirmeler yapılırken sürücüleri en çok dar alanda park zorladı.

 

Kalıcı konutlar bağlantı yolu kenarında hazırlanan özel parkurda dar alanlara araç park etmeleri istendi. Kaldırım şeklinde yapılan park alanları gerçeği aratmazken kaldırım ile park mesafesi arasına çizilen çizgiler üzerine araçları park etmek zorunda olan sürücü adayları oldukça zorlandı. 

 

 

Diğer taraftan kaldırım ile park mesafesi arasının 50 santimetre olması mecburiyetine uyulması için çizilen çizgilerin ilk defa kullanılması da bugün direksiyon sınavına giren sürücü adaylarına sürpriz oldu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.