BELEDİYE YENİ DÜZENLEME YAPIYOR

BELEDİYE YENİ DÜZENLEME YAPIYOR

Düzce?de 65 yaş ve üstü vatandaşların özel halk otobüslerini kullanım hakkının 2 seferlik olduğu bilinirken, yeni yapılacak düzenleme ile ayda 60 seferlik kullanım hakkı verileceği öğrenildi.

65 Yaş ve üstü vatandaşlara belediye otobüslerinden sınırsız ulaşım hakkı verilmesinin ardından Düzce Belediyesi otobüsler zarar ediyor gerekçesi ile kullanım hakkını günde 2 kez ile sınırlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, özel halk otobüslerine her ay para ödeneceğini bildirmesinden sonra gözler Düzce Belediyesi?ne çevrilmişti.

Bakanlığın kararının ardından, Kalıcı Konutlar Çamlıevler mahallesinde ikamet eden bir vatandaşın Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER yolu ile Başbakanlığa sunduğu ve Valiliğe intikal eden şikayet dilekçesine istinaden Düzce Belediyesi Başkanlığı dilekçeye cevap yazısı gönderdi. Belediye Başkan yardımcısı Murat Caymaz imzalı dilekçede, ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için seyahat kartları ile ilgili olarak yurt genelinde ortak bir çalışma başlattığı, hali hazırda 28.08.2014 tarih ve 21235501/592 sayılı başkanlık oluru gereği günlük iki biniş olarak belirlenmiş olup, idaremizce yeni yapılan düzenleme sonrası aylık 60 biniş olarak değiştirilecektir.? İfadelerine yer verildi. Bu cevap yazısına göre, günde 2 kez ücretsiz olarak halk otobüslerini kullanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ayda 60 kez bu kullanım hakkından yararlanacaklar.

Düzce?de bir çok kez, vatandaş ile şoför esnafını karşı karşıya getiren, 65 yaş üstü vatandaşların şehir içinde ücretsiz seyahat etmesiyle ilgili yeni düzenlemenin yasallaşmasının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaptığı açıklamada ?Aile Paketi? adı altında Meclis Genel Kurulu?nda kabul edilen paket kapsamında bundan sonra, özel halk otobüslerine her ay para ödeneceğini bildirmişti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.