KASALARDA KURUŞ YOK?

KASALARDA KURUŞ YOK?

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kullanımı yaygınlaşan kuruşlu fiyatların etiketlerde görüldüğünü, ama kasalara gelince para üstü kuruşların geri verilmediğini söyledi. Düzce Tv haber ekibi sokaktaki vatandaşa sordu, ?para üstünüzü alabiliyor musunuz? bakın ne cevaplar aldık.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, etiketlerde kullanılan kuruşlu fiyatların nakit ödeyen için geçerli olmadığını, süper marketlerde kuruşlu ödemelerin yapılmadığını söyledi. ?Piyasadaki 130,9 milyon adet 1 kuruş nerede?? diyen Palandöken, halkın bilinçli davranıp kuruşunu istemesi gerektiğini söyledi. ?Devir 1 kuruşun hesabını yapma devri? diyen Palandöken, 2005 yılında tekrar hayatımıza giren kuruş kullanımının bugün hala oturmadığını,insanların para üstü olarak kuruşu istemediğini, bazen de utanıp isteyemediğini bildirdi. ?Halbuki tasarruf kuruş biriktirmekle başlar. Biz, kuruşları beğenmeme veya almama lüksü olacak kadar zengin değiliz. Büyük marketler kasalarında kuruş bulundurmalıdır. Kuruşlu para üstünün ödenip ödenmediği de yapılacak denetimlerle takip edilmelidir. Çünkü kayıtdışı gelir elde ediliyor. Esnafta para üstü kalmasın diye sakız ya da kibrit veriyor. Artık kuruş değerinde bir mal olmadığı için bu işten zarar bile ediyoruz? şeklinde açıklamada bulundu.


KASALARDA KURUŞ YOK paylaşan: duzcetv

 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken?in bu açıklamalarının ardından sokaktaki vatandaşa mikrofon uzattık ve ? Kuruş olarak para üstünüzü alabiliyor musunuz? diye sorduk. İşte vatandaşın verdiği cevaplar:

?Para üstünü  almamız gerekir, çünkü damlaya damlaya göl olur. Bunların kıymetini bilmek lazım.Para üstünü vermeleri lazım. Kesinlikle para üstünü almalıyız, ben sakız almak zorunda değilim, devlet el atacak bu duruma? diyen bir vatandaş bir orta yolun bulunması gerektiğini söylerken,

Psikolog olduğunu söyleyen bir vatandaş, ?bu kul hakkına giriyor? dedi. insanlarda Allah ve kul korkusu kalmadığını iddia eden vatandaş,  ? mesela 98 kuruş tutuyor, 2 kuruş kalıyor, genellikle bankalarda gişe memurları kul hakkına giriyor. Damlaya damlaya göl olur deniyor ama insanlarda kul hakkına saygı kalmamış.? Şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş da kul hakkından söz ederken, 51 yıl esnaflık yapan bir vatandaş ise ufak tefek paraların alınmadığını söyledi, çoğu zaman kuruşların hayır kutularına bırakıldığını ifade etti.

Bir vatandaş ise farklı bir bakış açısı getirdi, ? bir kuruşun hesabını yaparsak memlekette yaşantı olmaz? derken, bazı vatandaşlar, ?Allah?a havale ediyoruz? dedi, kimi ise bir öneri sundu, ?kredi kartını yaygınlaştırmak lazım?.

Özellikle marketlerden para üstü alamadığını söyleyen bir vatandaş ise, ? hiç bir tepki göstermeden bırakıyorum? diyerek para üstünü bağışladığını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.