İNTERNETTEKİ REKLAMLARA ALDANMAYIN

İNTERNETTEKİ REKLAMLARA ALDANMAYIN

Zayıflamadan, cinsel sağlığa kadar internette bir çok ilaç reklamı bulunurken, ilaçların ölümlere yol açtığı ortaya çıktı. Uzmanların açıkladığı internetteki reklamlarda kullanılan ilaçların büyük kısmı sahte çıkarken insan sağlığı açısından da büyük risk oluşturuyor.

İnternette hemen hemen bütün sayfalarda ya bir zayıflama yada sağlıklı yaşam ilaç reklamları karşımıza çıkıyor. Denetimden uzak yapılan ilaç reklamlarına aldanan binlerce insanda şatafatlı reklamlara aldanarak ilaç siparişi veriyor. Ancak uzmanların araştırmaları sonucunda internette reklamları dolaşan ilaçların yarısının sahte olduğu ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) rakamlarına göre, internetten satılan ilaçların yüzde 50?sinin sahte olduğu belirlenirken, bu yüzden dünyada her yıl bir milyondan fazla insanın yaşamını yitirdiğini açıklandı. Sahte ilaç nedeniyle Türkiye?de de her yıl ölümlerin olduğunun vurgulandığı açıklamada; ?Birçok ürün, ?bitkisel kökenli? olması gerekçesinin arkasına sığınılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?ndan onay alıyor ve bunlar her yerde kontrolsüz, denetimsiz, eczacısız olarak satılıyor. Bilgisiz ve bilinçsiz ilaç kullanımından kaynaklı olarak vatandaşlarda yan tesirler ve başka şikâyetler oluşuyor? denildi.

Açıklamada ayrıca; Sağlık Bakanlığı?nın reklamlara kayıtsız kaldığı da belirtilerek; ?Birçok firma, eczane adını kullanarak, birçoğu da açık arttırma usulü alışveriş yapılan siteler aracılığıyla ilaç satıyor. Reklamla insanlar yanıltılıyor. Bakanlık hem sağlık için hem de tasarruf tedbirleri açısından internetten ilaç satışını yasaklamalı? ifadeleri kullanıldı.


İNTERNETTEKİ REKLAMLARA ALDANMAYIN paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.