4.ÖZEL EĞİTİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

4.ÖZEL EĞİTİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle değerlendirilen ve farkındalık yaratmayı amaç edinen Engelliler Haftası başladı. Anıtpark?ta açılan standlarda özel eğitim öğrencilerinin eserleri sergilendi, gençlik spor müdürlüğü tarafından kurulan sahnede engelli öğrenciler şarkılar söyledi.

Düzce?de düzenlenen Özel Eğitim Şenliği?nin 4.?sü başladı. Şenlik için Anıtpark?ta özel Eğitim okulları ve özel rehabilitasyon merkezleri stand açtı. Standlarda özel eğitim öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı eserler sergilenecek.

Şenliğin hazırlıkları devam ederken, Anıtparkta Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan sahnede gençlik merkezi orkestrasının eşliğinde, engelli öğrenciler mini konser verdi. Sahneye çıkarak popüler şarkıları söyleyen öğrenciler ilgiyle izlendi.


ÖZEL EĞİTİM ŞENLİĞİ BAŞLADI paylaşan: duzcetv

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Öksüz, özel eğitim şenliği hakkında bilgi verirken, şenliğin 2 gün süreceğini belirtti.

Öksüz, ? Geleneksel olarak özel eğitim içeriği planlandı. Bu 4. sü. Tabi ki biliyorsunuz biz ?engelliler haftası? ndayız şuan da. Mayısın 2. haftası ?engelliler haftası olarak kutlanıyor. Daha önce ki yıllarda yapıldığı gibi bu sene halkımızın farkındalığını uyandırmak, engelli hakları konusu, diğer taraftan engelli öğrencilerimiz eğitimi noktasın da  neler yapıldığı ile ilgili, engelli okullarımızın tanınması ve engelli öğrencilerimizin faaliyetleri konusunda bilgilendirmek ve burada da tabi ki okullarımızın bazı okul aile birliğine yönelik yaptığı çalışmalar var. Onları da halka tanıtma noktasında bir organizasyon bu. Ayın 13-14 ü olmak üzere 2 gün sürecek.? Dedi.

Özel İzle Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kadriye Tamtekin ise, şenlikten elde edilen geliri yine çocuklar için kullanacaklarını söyledi.

Tamtekin, ?Bu yıl 4.sü yapılıyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası bu kapsamda yapılan ?özel eğitim şenliği?. Çocuklarımızla birlikte yaptığımız ürünler var. Öğretmenlerimizin yaptığı ürünler var. Bunları burada sergiliyoruz. Satıştan elde ettiğimiz gelirleri yine çocuklarımız için bir eğlence, etkinlikte kullanacağız. Çocuklarımız bunları severek yapıyorlar. Mesela kalıplardan, alçılardan gülleri birlikte çıkardık. Onları gördükleri zaman çok hoşlarına gitti. Bu şekil de gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.