42 KADIN MESLEK SAHİBİ OLDU

42 KADIN MESLEK SAHİBİ OLDU

Çavuşlar ve Çamköy?deki sosyal konutlarda ikamet etmekte olan yardıma muhtaç, vasıfsız ve işsiz kadınların meslek edinmelerine yönelik bir istihdam projesi olan Maharetli Ellere katılan kadınlar bugün sertifikalarını aldı.

Düzce Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinatörlüğünde Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile, Çamköy ve Çavuşlar sosyal konutlarında yaşayan 18-60 yaş arası kadınlar için meslek edindirme kursları açıldı. Çavuşlar ve Çamköy?de yaşayan vatandaşların sosyo ekonomik durumlarının yetersiz olması, merkeze geliş gidişlerindeki ulaşım maliyetlerinin ortadan kaldırılması için açılan halı dokuma kurslarında 42 kadın eğitim aldı.

 

Maharetli Eller Projesi kapsamında kurslara katılan kadınlara bugün düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören Roman halk dansları gösterileri ile başlarken, Çamköy sosyal tesislerinde yapılan törene vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Vali Yardımcısı Salih Karabulut törende yaptığı konuşmada, halıcılık kurslarına toplam 42 kursiyer katıldığını söylerken, amacın boş vakitleri değerlendirmek, bilgi ve beceri kazandırmak olduğunu belirtti.

Karabulut?un konuşmasının ardından kursa katılan kadınlara konuklar tarafından tek tek belgeleri verildi.

Halı dokuma kursuna katılan kadınlar, Vali yardımcısı Salih Karabulut ve diğer konuklara isimlerinin yazılı olduğu minyatür halılar hediye ettiler.

Tören Kuran okunması ve ikramlarla son buldu.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.