2.OTURUM GELDİ ÇATTI

2.OTURUM GELDİ ÇATTI

Üniversite adayları için Lisans Yerleştirme Sınavları'nın ikinci oturumu geldi çattı. Adayların LYS maratonu yarın sabah yapılacak sosyal bilimler testi ile başlayacak.

LYS'ye girecek adaylar için 2 günlük maraton yarın başlıyor. Sınav yarın saat 10:00'da başlayacak. Tek oturumda yapılacak sınav toplam 135 dakika sürecek.

Öğrenciler Pazar günü ise sabah saat 10:00'da Matematik ve 14:30'da ise Yabancı Dil sınavına girecek.

Adaylar 20 Haziran Cumartesi günü Fen Bilimleri 21 Haziran Pazar günü de Edebiyat-Coğrafya sınavına girecek. Her iki sınavda sabah saat 10:00'da başlayacak.


HAFTA SONU LYS MARATONU paylaşan: duzcetv

 

LYS maratonu tamamlandıktan sonra öğrencileri bu kez de sonuç heyecanı saracak.

 Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak; çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, anahtar, anahtarlık, metal para gibi metal içerikli eşyalarla ,her türlü elektronik /mekanik cihazla banka/ kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlar ile sınav binasına kesinlikle alınmayacak. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

 Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportu ile alınacaklar. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecek. Adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebilecekler.

Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4?ü kadar zaman geçmeden ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklar.

Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla; sınav yapılacak binaların yakınında pazar kurulmayacak, araçların klakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat çalışması yapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.