ACİLDE İŞ YÜKÜ AZALMIYOR

ACİLDE İŞ YÜKÜ AZALMIYOR

Başı ağrıyan, ateşi yükselen Aile hekimliği ve poliklinikler yerine acile koşunca devlet hastanesi acil servisinde gerçek acil hastalara müdahalede sıkıntı yaşanıyor. Acil servis hekimlerinin İş yükü artarken,  gerçek hastalar mağdur oluyor.

Bugüne kadar sağlıkçılar tarafından da bir çok kez dile getirildi ancak acil serviste iş yükü azalmak bilmiyor. Düzce?de ayakta tedavi gören hastaların çoğunun acil servise gitmeleri gerçek acil hastalara müdahalede sıkıntı ve gecikme yaşanmasına neden oluyor. Poliklinikler ve Aile Hekimliği tarafından sunulan birinci basamak hizmetlerinin randevulu olmasının acil servislerde yoğunluğu artırdığı bilinirken, sıra beklememek için acil servise hücum eden vatandaşlar personelin iş yükünü çoğaltıyor.

 

Çoğu kişinin durumu acil olmamasına rağmen servise başvurması acil servislerinde uzun kuyruklar oluşmasına, gerçek hastaların mağdur olmasına yol açıyor. 09.00 ile 16.00-17.00 saatleri arasında poliklinik ve aile hekimliği hizmetleri sunulurken, randevusuz hekime , aynı zamanda mesai saatleri dışında insanların sağlık hizmetine ulaşabileceği tek yerin acil olması servislerin fazla iş yüküne sahip olmalarına yol açıyor. Acil servislerin çok büyük ve ağır iş yükü altında ezildiğini ifade eden sağlıkçılar,  bu koşullar altında nitelikli sağlık hizmeti sunmanın çok zor olduğunu söylüyorlar.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.