İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ İLK KEZ ÖĞRENCİ ALACAK

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği bölümü ilk kez öğrenci alacak.

 
Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alacak olan İngilizce Öğretmenliği bölümü ile ilgili bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, ?Yabancı dil, özellikle de İngilizce, çağımızda bireylerin edinmesi gereken ve başka alanlara da transferi en mümkün olan beceriler arasındadır. Bu yönüyle ele aldığımızda, günümüzde yabancı dil bilmeden neredeyse hiçbir eğitim ve becerinin tek başına yeterli olmadığını, iyi derecede bir yabancı dil bilenlerin de işgücü piyasasında kolaylıkla kendilerine yer edinebildiklerini görüyoruz? dedi.



40 ÖĞRENCİ ALACAK


İngilizce Öğretmenliği lisans programına öğrenci alabilmek için akademik altyapıların oluşturulduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, 2015-2016 eğitim öğretim yılında İngilizce Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci alarak öğretime başlayacaklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Dülger, bölüm öğrencilerine sunulacak eğitimin ana hatlarıyla Alan Bilgisi, Meslek Bilgisi ve Genel Kültür kategorilerinden oluştuğunu, öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve isteklerine bağlı olarak bir dizi seçmeli dersin de müfredata eklendiğini vurgulayarak, öğrencilerin İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil öğrenme imkanı elde edeceğini de sözlerine ekledi.



YURT İÇİ-YURT DIŞI BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMLARI OLACAK


Yeni açılacak olan İngilizce Öğretmenliği bölümünün öğrencilere sunacağı fırsatlar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, ?Yabancı dil öğretimine uygun olarak hazırlanmış eğitim mekanlarımız, her türlü görsel-işitsel materyallerle eğitim yapılabilen ve çağdaş teknolojilerin bir arada sunulduğu sınıflardan oluşmaktadır. Ayrıca Fakültemiz öğrencileri, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü vasıtasıyla değişim programlarına katılarak yurtiçi-yurt dışı bilgi ve tecrübe paylaşımlarını gerçekleştirebilmektedir? dedi.


Bölümü tercih edecek olan öğrencilerin yararlanabileceği mevcut değişim programlarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, yurtiçi yükseköğretim kurumları arasındaki öğrenci ve öğretim elemanı değişim programımız Farabi Değişim Programı, yurt dışı değişim programları olarak da Erasmus Değişim Programı ve Mevlana Değişim Programı aracılığıyla öğrenciler ve öğretim elemanları belirli sürelerle farklı yükseköğretim kurumlarına gidebileceklerine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Dülger, farklı yükseköğretim kurumlarından öğrenci ve öğretim elemanlarının da üniversiteye gelerek eğitim öğretim faaliyetlerine katılabileceklerini sözlerine ekledi.

FARKLI PROJELER OLACAK


İngilizce Öğretmenliği bölümümüzde eğitim alacak öğrencilerin çağın ruhunu yakalayabilmesi için farklı projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, ?Örneğin, günümüzde teknolojik altyapısı yeterli akıllı sınıflar ve internet bağlantısı sayesinde gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki üniversiteler arasında protokoller hazırlanarak, öğretim üyeleri ortak online dersler yapabilmekte, öğrenciler farklı üniversitelerdeki akademisyenlerin derslerine katılabilmektedir. Dolayısıyla, bir yandan yüz yüze iletişim ve eğitim programları üzerinde çalışırken diğer yandan da öğrencilerimizi gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde alanında öne çıkmış akademisyenlerle uzaktan online olarak da tanıştırmayı hedeflemekteyiz? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.