AKÇAKOCA BELEDİYESİ SINIFTA KALDI

AKÇAKOCA BELEDİYESİ SINIFTA KALDI

Akçakoca belediyesinin farklı mahallelerde verdiği iftar yemeklerinin son adresi Yukarı mahalle idi. Mahalle iftarının ağı konukları Düzce protokolüydü ancak iftarda ortaya çıkan görüntüler, iftarın mahalleliye mi yoksa protokole mi verildiği sorusunu akıllara getirdi.Yukarı mahallede önceki yıllarda kurulan iftar sofraları mumla aranırken,belediyenin dağıttığı iftar yemeklerinin mahallede kurulan ortak sofra konseptinin çok altında kaldığı görüldü.Gerçekleştirilen mahalle iftarının gelenek haline gelen ve evlerde yapılan yöresel lezzetlerin konuklarla  paylaşıldığı iftarlardan çok farklı olduğu gözlemlendi.

Akçakoca Tarihî mahallede kurulan iftar sofrasının baş konukları Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce milletvekili Fevai Arslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin?di.

Kaymakamı Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici konuklara ev sahipliği yaparken, Vali Ali Fidan ve ona eşlik eden Düzce protokolü ilçeye konuk gelince, Akçakocalıların mahalle iftarına olan ilgisi de yoğun oldu..

Protokol için özel masa kurulurken, katılımın yüksek olduğu mahalle iftarında, yapılan yemekler yetersiz geldi. Uzun kuyruklarda beklemelerine rağmen, bazı vatandaşların yemek alamadan mahalleden ayrıldığı görüldü.

 Sandalye bulamayan bazı vatandaşlar yerde, bazısı ayakta yemek yedi

 Yemeklerini alabilen şanslı vatandaşların bir kısmı ise, alana kurulan masa ve sandalyelerin yetersizliği yüzünden ya ayakta ya da yere oturarak yemeklerini yedi.

 Protokolün, halkla birlikte yemek sırasına girmediği görülürken, Vatandaşın dakikalarca yemek sırasına girmesine girdi, protokol mensuplarına yemekleri zabıtalar ve bazı belediye çalışanları tarafından taşındı.

 Yukarı mahallede önceki yıllarda kurulan iftar sofrasını mumla aradıklarını söyleyen mahalle sakinleri, Belediyenin dağıttığı iftar yemeklerinin, mahallede kurulan ortak sofra konseptinin çok çok altında kaldığını belirttiler.

Göreve geldiğinden bu yana Düzcelilerin sevgi ve ilgisini kazanan Vai Ali Fidan Akçakoca'da da yoğun ilgi ile karşılaştı. Vali Fidan iftarın ardından vatandaşla sohbet etti.

Kaynak:Akçakoca Tv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.