ATEŞİN BAŞINDA EN ZOR ORUÇ

ATEŞİN BAŞINDA EN ZOR ORUÇ

Yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayı, uzun oruç saatleri ile birleşince belkide  en çok endişelendiğimiz ibadetimiz olmuştu. Ancak Ramazan ayının başından beri yağan yağışlar ve serin giden hava endişelerimizi yersiz bıraktı. Ancak o sıcakları meslekleri gereği yaşayanlar var. Fırıncılar, alev alev yanan fırın önünde çalışarak, bütün gün tutulan orucun ardından iftarda sofralarımıza sıcak pidemizi götürmemiz için büyük uğraş veriyorlar. 

Peki o sıcak fırın karşısında uzun oruç saatleri nasıl geçiyor? Susamıyorlar mı? Mis gibi pideler karınlarını acıktırmıyor mu? İşte bu soruların cevabı.

Ramazan ayı geldi. Ramazan ayı ile birlikte geleneksel Ramazan eğlenceleri, iftarlar, sahurlar da başladı. Ancak iftarda yenen Ramazan Pidesinin tadı ise bir başka.

Ancak o pide nasıl şartlarda yapılıyor hiç düşündünüz mü? Alev  alev yanan fırın karşısında insanlar iftarlarına sıcak pide ile gidebilsinler diye o yanan fırın karşısında çalışan insanları da unutmamak gerek.

Kimden mi söz ediyoruz. Tabi ki de fırıncılardan. Alev alev yanan fırın karşısında öğleden sonra başlayan mesaileri iftar saatinden tavan yapan ancak işlerini de tuttukları oruçlarına rağmen devam ettiren Fırıncılar. Bir parça hamuru iftarda insanlar sofralarına koyabilsinler diye çok sıcak karşısında çalışan insanlar. İşte o insanlarla yaptığımız röportajlar.

26 Yıldır fırıncılık yapan Bilal Uzun; havaların Ramazan ayı başından beri serin gitmesinin avantajını yaşadıklarını dile getirirken, havaların Pazar günüden itibaren ısındığını da dile getirdi.  Bilal Uzun; ?26 yıldır fırıncılık yapıyorum. Ramazanda havalar sıcak olduğu zaman bizlerde zorlanıyoruz. Yalnız şu ana kadar havalar serin oldu. Ama bu günden itibaren ısınmaya başladık. Bu durumda da bayağı bir zorlandık. Bundan sonra biraz zorlu geçecek. Ramazan?ın en serin günlerini geride bıraktık. Günlük olarak 5-6 saat bu sıcağı çekiyoruz. Çok sıcak olduğunda ise dışarı doğru kaçıyoruz? dedi.

Bir başka fırıncı Olan Şenol Afacan ise mesleğinin zorluklarını anlattı. Şenol Afacan;  ?Ramazan başladığından beri pide ile uğraşıyoruz. Pide yapmaya çalışıyoruz.  Pide ile birlikte sıcak var. Sıkıntı, sinir, stres, sıcak hepsi bir arada uğraşıyoruz. Ramazan sıcaklarında  yorgunluk o kadar çok olmuyor ama insanlarla uğraşmak, ateşin sıcaklığı  ve orucun verdiği sinir ile beraber geçiyor. Bu  sıcakta da  Ramazan geçiyor. Her şeyin bir güzelliği var. Niyet oruç olunca insan herzorluğa alışıyor 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.