BÜTÜN UYARILARA RAĞMEN?

BÜTÜN UYARILARA RAĞMEN?

Düzce 112 Acil Çağrı Merkezinin başı asılsız ihbarcılarla belada. Yapılan bütün uyarılara, kesilen cezalara rağmen 112 hattını meşgul eden duyarsız vatandaşlar nedeniyle hem ekipler hem de çağrı merkezi operatörleri sıkıntı yaşıyor.

112 Acil Sağlık Yardım hattını lüzumsuz arayan kişilerin bir gün kendilerinin yada yakınlarının da bu numaraya ihtiyacı olabilir gerçeği ne kadar anlatılsa da, asılsız ihbarlar yüzünden 112 çalışanları iş yapamaz duruma düşürülüyor.

İnsan hayatı için bazı önemli numaralar vardır. Hayatta kalmanın saniyelerler ölçüldüğü numaralar. İşte 112 te böylesi hayati önem taşıyan, saniyelerin bile yakınlarımızı hayatta tutmak için önemli olduğu numaralardan bir tanesi. Ancak yapılan bütün uyarılara, kesilen cezalara rağmen 112 hatlarını arayan bazı vatandaşlar, ekipleri sıkıntıya sokmaya devam ediyor.

Yapılan asılsız ihbarlar nedeniyle 112 ekipleri, saniyelerin bile önemli olduğu vakalara asılsız ihbarları nedeniyle zaman zaman varmakta sorunlar yaşıyor. Oysa yapılması gereken çok basit. Sadece hayati bir durum varsa 112 acil yardım hattının aranması. 112 acil yardım telefonunu arayarak meşgul edenler için ise idari para cezaları var. Alınan bütün önemlere rağmen 112 hatları asıl çağrılardan bir türlü kurtulamadı.

 

2015 Yılının ilk 5 ayında 112 çağrı merkezine toplam 116 bin 651 çağrı gelirken bu çağrıların sadece 11 bin 908?i gerçek vaka çıktı. Yapılan çağrılarda gerçek vaka oranı sadece yüzde 10. Yapılan çağrıların 104 bin 743 adedi ise asılsız çağrı oldu. Rakamlara bakılarak, 112 çağrı merkezinin nasıl boş yere oyalandığı görülürken, en çok asılsız çağrı 22 bin 912  olarak mayıs ayında geldi. Mayıs ayında çağrı merkezine gelen toplam 25 bin 394 ihbardan 23 bine yakının asılsız olması durumun vehametini gözler önüne seriyor.

 

Yetkililer , 112 acil çağrı merkezinin her an vakalara çıkış için hazır olduğunu ancak yapılan asılsız çağrılar  nedeniyle ekiplerin zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını belirtiyorlar. Hayatta kalmak için saniyelerin bile önemli olduğunun altını çizen yetkililer, 112?ye asılsız ihbarlar yapan kişilerin de bir gün 112 acil yardım hattına ihtiyaçları olabileceklerini belirterek, bu tür davranışlarda bulunan kişilerin 112 hattını aramadan önce yakınlarının yardıma ihtiyacı olabileceği düşüncesini akıllarından çıkartmamaları gerektiğini de dile getiriyorlar.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.